Nyheder

Fra undervisningsafdelingen på Moesgaard Museum

Middelalder

Fri os fra det onde. Mød middelalderens bønder, by borgere, adelen og Venderene som var flygtninge. Vi tilbyder nu et undervisningsforløb i vores nye middelalderudstilling for mellemtrin og overbygning. Med et kors om halsen og de syv dødsynder hængende over hovedet, bevæger vi os gennem tiden fra fødsel til død. Et undervisningsforløb med fokus på elevinddragelse, oplevelse af samfundsgrupper, og fristelser der måske får os gennem skærsilden til paradis, hvis vi ikke dør af pest inden.

Sanketur - find fortidens spiselige planter

Med VildMad sanker Katrine Lewinsky skal vi ud i naturen omkring Moesgaard Museum. Vi skal sanke spiselige planter fra fortiden. Bagefter kan I på egen hånd finde spor i vores oldtidsudstillinger.

Forløbet varer 90 min og koster 750,-

Forløbet kan udvides med tilberedning af det vi sanker. 2.5 time til 1500,-

August og september måned.

Rejsen - en udstilling uden genstande

Denne særudstilling henvender sig primært til overbygningen og ungdomsuddannelser. Vi anbefaler, at der bliver sat tid af til efterbearbejdning i form af samtale om filmen. Til det brug anbefaler vi, at I køber vores katalog. Det koster 149,-

Med fremvisning af EAN nummer får i 10%

I kan booke en samtalesalon, hvor vi sammen bearbejder udstillingen. 1.5 time til 750,-

Nu tilbyder Moesgaard Museum også forløb til ungdomsuddannelser og dagtilbud

Som led i den optimeringsproces undervisningsafdelingen tog fat på i november 2015, kommer turen nu til ungdomsuddannelser og dagtilbud. Research blandt elever på ungdomsuddannelser har vist, at de også vil røre og gøre, ja helst opleve historieformidling i 5D, hvilke vi ikke kan love, men vi kan love at vi har gjort os umage for, at imødekomme mange af de ønsker eleverne har til et besøg på Moesgaard Museum. Dagtilbuddene vil opleve forløb, hvor de kan blive på museet hele dagen. Vi inddrager naturen og sikrer, at der bliver mulighed for gode lege og spisepauser.

Samarbejde med Katrinebjergskolen

Moesgaard Museum "adopterer" tre 1. klasser årgang 16/17. Eleverne skal være tilknyttet museet i hele deres skoletid, og i ni år vil skolen og museet dermed arbejde tæt sammen om at skabe nyt indhold og nye former i skole-museum samarbejdet.

Eleverne er nu blevet udnævnt til museumsudforskere. Læs mere om projektet