MOMU goes viking

2017 står i vikingernes tegn på Moesgaard Museum. I anledning af det europæiske kulturhovedstadsår i Aarhus byder Moesgaard Museum på et væld af vikingeoplevelser.

Moesgaard Museum byder på et væld af spændende vikingeaktiviteter for hele familien i juni.

Oplev en unik teatervandring i naturen med hele familien, besøg museets vikingeudstilling, se flotte vikingeskibe ved Moesgaard Strand i pinsen og nyd et brag af et 40 års jubilæum på Vikingetræffet i juli. 

Maj og juni - Vandringsforestilling og vikingegård

Fra 27. maj - 20. juni kan familier med børn og unge samt skoleklasser opleve liv og glade dage på vikinge-storbondens gård udenfor museet og på en spændende vandringsforestilling, Orms Rejse, ude i naturen omkring Moesgaard. 
Der skal bestilles billetter til vandringsforestillingen på forhånd.
Læs mere og bestil billet

Nord for museet bygges en vikingegård op og her er der blandt andet mulighed for at sanke og tilberede mad og gå til bords med vikingerne. Vikingegården kan besøges uden at bestille billet på forhånd. 

Maj og juni - Friluftsteater Røde Orm

Fra 24. maj - 1. juli opfører Det Kongelige Teater vikingesagaen Røde Orm som stort opsat friluftsforestilling på Moesgaard Museum. Forestillingen om Røde Orm er en af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017's fire MEGA events.
Læs mere

Vikingeudstilling

I museets vikingetidsudstilling kan man blive klogere på vikingernes liv i det gamle Aarhus, der dengang hed Aros. Vælg en viking og følg ham eller hende på deres færd ud i verden. Fra 3. juni udvides udstillingen med endnu en rejsende viking, nemlig vikingen Orm.

I udstillingen vil du kunne følge vikingen Orm ud på de samme rejsemål, som historien om Røde Orm beretter om. Du kan blandt andet finde et sværd som Røde Orms Blåtunge, se slavekæder fra vikingeskibenes lastrum, opleve sølvskatte fra de russiske floder og se et lille vikingeskrin, som en vikingehøvding engang forærede munkene i et lille kloster i Spanien.

Besøg af vikingeskibe 3. juni

Pinselørdag 3. juni får Aarhus besøg af verdens største vikingeskib, Havhingsten, og det mindre skib Helge Ask, som vil lave opvisning ved Tangkrogen. Opvisningen kommenteres fra land. Læs mere
I samme weekend får vi også besøg af Det Fortællende Teater, som spiller Bjowulf. Læs mere.

Juli - Moesgaard Vikingetræfs 40 års jubilæum

Oplev vaskeægte vikingeliv med håndværk, kampe og handel, når Moesgaard Museums Vikingetræf åbner dørene for publikum den sidste weekend i juli 28., 29. og 30. juli. Træffet fejrer i år 40 års jubilæum og det kommer ikke til at gå stille af.

Læs mere