Røde Orm bliver et højdepunkt

100.000 publikummer kan opleve en af de største udendørsforestillinger

Det bliver en once in af lifetime-oplevelse, når vikingesagaen Røde Orm opføres som friluftsforestilling på taget af Moesgaard Museum i 2017.

Det er et unikt samarbejde med Det Kongelige Teater, Moesgaard Museum og Aarhus 2017, der gør det muligt at opføre den storslåede udendørs teaterforestilling om én af vikingetidens største heltefigurer. Der bliver plads til 100.000 publikummer i løbet af den måned forestillingen opføres.

Billetsalget er startet  - billetter kan købes her på Det Kongelige Teaters hjemmeside

”Når vi taler teater og scenekunst, bliver det ikke større og bedre end ”Røde Orm”, som bliver et af højdepunkterne i 2017. Forestillingen bliver en af de største udendørsforestillinger i Danmark til dags dato, og spilletiden på mere end en måned i sommeren 2017 sikrer, at så mange familier og besøgende som muligt kan opleve denne fantastiske MEGA event i storslåede rammer på taget af Moesgaard Museum,” siger programdirektør for Aarhus 2017, Juliana Engberg.

Glæde og stolthed hos Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater producerer forestillingen, og står med ”Røde Orm” for første gang bag en udendørs teaterproduktion af denne størrelse uden for København.

”Det er mig en meget stor glæde, at Det Kongelige Teaters skuespil kan være med til at lave så stor en satsning sammen med Moesgaard Museum og Aarhus 2017. Det Kongelige Teater er hele Danmarks teater, og vi er stolte af at være en del af dette spektakulære vikingebrag i Jylland. ”Røde Orm” er den oplagte fortælling til en voldsom, underholdende og morsom forestilling for hele familien,” siger skuespilchef for Det Kongelige Teater, Morten Kirkskov.

Menneskelivet gennem historien
Landskabet omkring Moesgaard Museum vil danne en indbydende ramme omkring ”Røde Orm”, og selve forestillingen iscenesættes på det græsklædte tag på Moesgaard Museum. Vikingelegenden om ”Røde Orm” vækkes dermed til live lige oven over museets imponerende udstillinger og historiske fortællinger om menneskelivet gennem historien, blandt andet i vikingetidens Aarhus, dengang kaldet Aros.

”Det er en fantastisk mulighed at udnytte museets unikke tagflade og naturomgivelser til at skabe en spektakulær friluftsforestilling, og vi glæder os utroligt meget til samarbejdet med Aarhus 2017 og Det Kongelige Teater. I museets udstillinger lægger vi stor vægt på at give de besøgende en fornemmelse af det levede liv bag de udstillede genstande og en teaterforestilling som ”Røde Orm” vil yderligere være med til at skabe indblik og liv i historien,” siger direktør for Moesgaard Museum, Jan Skamby Madsen.

I forestillingsperioden vil Moesgaard Moseum tilbyde en lang række aktiviteter, hvor publikum kan dykke ned i vikingetidens spændende historie.