Døjer du med spedalskhed?

Foredrag om sundhed og sygdomme i middelalder og nutid

Livstilssygdomme er ikke noget nyt. Vi bliver af og til syge af den måde, vi lever på. Men der er stor forskel på livsstilen i middelalderen og i nutiden, og derfor bliver vores kroppe ramt på en anden måde i dag end dengang.
Mandag 24. april sætter Moesgaards arkæologer fokus på middelalderens borgere i Lisbjerg - nærmere bestemt 37 personer, hvis skeletter blev udgravet ved Lisbjerg kirke i 2015. Hvad fejlede de, og hvordan har livet i det hele taget præget deres kroppe?
Professor Jesper Lier Boldsen, der er afdelingsleder på Retsantropologisk afdeling ved Syddansk Universitet, er ekspert i middelalderens sygdomme og sundhedstilstand. I en debat med overlæge Reimar Thomsen fra Aarhus Universitetshospital vil de sammen udforske forskelle og ligheder mellem middelalderen og i dag. I middelalderen kunne man dø af infektioner, som vi i dag ikke regner for noget. I dag skal vi ikke bekymre os om pest eller spedalskhed. Men til gengæld kan vi døje med andre sygdomme, der har en sammenhæng med vores moderne livsførelse.

Dato: Mandag 24. april 2017

Tidspunkt: 19-21:00
Sted: Lisbjerg Beboerhus, Randersvej 384, Aarhus N

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding. Sidste tilmelding er 21. april.

Tilmelding skal ske via webshoppen 

Projektet – Historier hos os! – er ét ud af 13 projekter i det nationale initiativ ”Historier om Danmark”, der er støttet af Nordeafonden og løber parallelt med DR’s danmarkshistoriske satsning, TV-serien ’Historien om Danmark’, som sendes fra april 2017. Læs mere på projektets hjemmeside: http://historierhosos.dk/