Ny bog om vikingetræffet

Moesgaards vikingetræf fejrer 40 års jubilæum

2017 står i vikingernes tegn på Moesgaard Museum, og et af årets højdepunkter er Vikingetræffet på Moesgaard Strand i uge 30. Vikingetræffet kan i år fejre 40-års jubilæum.

I den anledning er de bedste historier og de flotteste billeder fra Vikingetræffet gennem 40 år nu samlet i en ny, flot jubilæumsbog. Bogen lanceres fredag 30. juni kl. 12-17 på børnebiblioteket på Aarhus hovedbibliotek på Dokk1, hvor man kan møde nogle af vikingerne, som vil vise deres håndværk og våben. Man kan også lære at skrive sit navn med runer og læse tegneserier i et rigtigt vikingetelt.

Siden 1977 har vikinger og publikum fra hele verden hvert år mødtes til træf på Moesgård Strand, og udover bogen fejres jubilæet med en stor åbningsfest fredag den 28. juli. Programmet for festen byder bl.a. på våben- og kampdemonstrationer, hestetræning, teatergrupperne Skjaldungerne og Lekegoden og et stort finaleshow. Billetter til åbningsfesten sælges kun i forsalg via Moesgaard Museums webshop.

Bogen om Moesgaard Vikingetræf gennem 40 år kan købes i forbindelse med lanceringen, i museumshoppen på Moesgaard Museum og på Vikingetræffet. Bogen er udgivet af Jysk Arkæologisk Selskab for Moesgaard Museum og den koster 198 kr.