MOMU goes viking

2017 står i vikingernes tegn på Moesgaard Museum. I anledning af det europæiske kulturhovedstadsår i Aarhus byder Moesgaard Museum på et væld af vikingeoplevelser. Få et overblik her

 

Hele året - Vikingeudstilling

Hele året kan man i museets udstilling blive klogere på vikingernes liv i det gamle Aarhus, der dengang hed Aros. Vælg en viking og følg ham eller hende på deres færd ud i verden. I foråret udvides udstillingen med endnu en rejsende viking, nemlig vikingen Orm i anledning af Det Kongelige Teaters store friluftsopførelse ved Moesgaard af Frans G. Bengtssons fortælling om Røde Orm.

I udstillingen vil du kunne følge vikingen Orm ud på de samme rejsemål, som historien om Røde Orm beretter om. Du kan blandt andet finde et sværd som Røde Orms Blåtunge, se slavekæder fra vikingeskibenes lastrum, opleve sølvskatte fra de russiske floder og se et lille vikingeskrin, som en vikingehøvding engang forærede munkene i et lille kloster i Spanien.

Go Viking med Anne Hjernøe

Lav mad over bål med udgangspunkt i de råvarer man kunne finde i vikingetiden. Anne Hjernøe inviterer både voksne samt familier til en dag i madlavningen tegn.
Læs mere

Maj og juni - Friluftsteater Røde Orm

Fra 24. maj - 1. juli opfører Det Kongelige Teater vikingesagaen Røde Orm som stort opsat friluftsforestilling på Moesgaard Museum. Forestillingen om Røde Orm er en af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017's fire MEGA events.
Forestillingen spilles udendørs på en scene opført for enden af museets tag og der vil være en tribune til publikum med plads til ca. 3500 gæster pr. forestillingsaften. Forestillingen spiller fra 24. maj - 1. juli med plads til i alt 100.000 publikummer.   
Læs mere

Maj og juni - Vandringsforestilling og vikingegård

Fra 27. maj - 20. juni kan familier med børn og unge og skoleklasser opleve liv og glade dage på vikinge-storbondens gård udenfor museet og på en spændende vandringsforestilling, Orms Rejse, ude i naturen omkring museet.
Der skal bestilles billetter til vandringsforestillingen på forhånd.
Læs mere og bestil billet

Nord for museet bygges en vikingegård op og her er der blandt andet mulighed for at sanke og tilberede mad og gå til bords med vikingerne. Vikingegården kan besøges uden at bestille billet på forhånd. 

Besøg af vikingeskibe

I pinsen 3. juni får Aarhus besøg af to vikingeskibe, Havhingsten og Helge Ask, som vil sejle fra Aarhus havn til Moesgaard Strand, hvor de vil lave en opvisning, som kommenteres fra land. Læs mere

Juli - Moesgaard Vikingetræfs 40 års jubilæum

Oplev vaskeægte vikingeliv med håndværk, kampe og handel, når Moesgaard Museums Vikingetræf åbner dørene for publikum den sidste weekend i juli 28., 29. og 30. juli. Træffet fejrer i år 40 års jubilæum og det kommer ikke til at gå stille af.