På rejse med nomaderne

Særudstillingen ”På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader” former sig som en rejse med de mongolske nomader og deres dyreflokke. Publikum vil opleve et liv i evig bevægelse, hvor Djengis Khan er til stede både som historisk helt og i personificeringen af drømmen om et forenet folk. I det tørre bælte af stepper, ørken og bjergområder har nomaderne fundet en måde at overleve på, hvor de binder verden sammen under bagende sol, isnende kulde og gennem landskaber med få veje.

Læs mere

Kalender

Kom med på en vandring i den smukke natur omkring Moesgaard med oplæsninger undervejs.

Turen starter på trappen foran Moesgaard herregård, og en guide følger deltagerne rundt og fortæller om det varierede landskab. Undervejs afbrydes turen af oplæsninger, der bringer publikum ind i et magisk og poetisk naturunivers. Stoppestederne er placeret ved flotte menneskeskabte kunstværker lavet af pileflet eller historiske bygninger, og de har ofte en reference til nordisk mytologi. 

Arrangementet finder sted 24. juni og er et samarbejde imellem Moesgaard Museum og Tranbjerg Bibliotek og en del af Aarhus Internationale Litteraturfestival.

Køb billet

Vikingetræffet er åbent for publikum lørdag 28. og søndag 29. juli 2018 fra kl. 10.00 – 17.00

Med aktører fra over 14 forskellige nationer, er det et internationalt træf for alle med interesse for vikingetiden. Næsten 600 krigere med familie, heste, ryttere og over 70 handelsboder udgør i en uge en vikingeby med over 1500 indbyggere.

Besøg vikingernes boder hvor der kan købes smykker, glas- og lædervarer, skind og meget andet eller se ryttere ride over slagmarken hvor vikingerne kæmper med hinanden i store slag. 

Oplevelser for hele familien læs mere på vikingetræffet

Billetter til vikingetræffet kommer til salg i løbet af juni.

 

Tag med i skoven og oplev en verden af vild mad. Moesgaard Museums naturvejleder Katrine Lewinsky Moestrup vil lære deltagerne at skærpe sanserne og blive klogere på den spiselige natur.

Turen er en gåtur igennem forskellige typer af natur. Den lysåbne, læhegnet, parken og løvskoven. Undervejs er der mulighed for at smage, dufte og røre ved forskellige typer af spiselige urter. Naturvejlederen vil fortælle om urterne historisk set, og give råd til, hvad man kan bruge dem til. Hun har smagsprøver med, som vil blive budt rundt undervejs.

Dato: 12. august 2018
Tidspunkt: kl. 10.30-12.00.
Mødested: Billetsalget på Moesgaard Museum
Pris: 75 kr.

Læs mere

 

Vi opgraderer til ny webshop, det er derfor ikke muligt at købe billetter i øjeblikket.

Dansk Danseteater optræder under åben himmel med moderne dans på taget af Moesgaard Museum fredag 17. august og lørdag 18. august

Under sommerhimmelen kan publikum i år opleve noget af det bedste indenfor moderne dans og ballet kurateret af Dansk Danseteaters nye kunstneriske leder Pontus Lidberg.

Årets program byder bl.a. besøg fra New York af balletstjernen Alban Lendorf fra American Ballet Theatre og Den Kgl. Ballet, to værker med det anerkendte cubanske kompagni Acosta Danza af Pontus Lidberg og den flamsk/marokkanske mesterkoreograf Sidi Larbi, mens koreografen Alessandro Pereira viser uddrag fra det anmelderroste powerværk ”Krash”.  

Der er gratis adgang til forestillingerne der begge dage vises kl 12.00 og 15.00.

Læs mere om Aarhus Summer Dance på Dansk Danseteaters hjemmeside

 

Tag med i skoven og oplev en verden af vild mad sammen med Moesgaard Museums naturvejleder Katrine Lewinsky Moestrup. Hør historierne og få en viden om, hvad der kan spises i naturen.

Deltagerne skal smage, røre og dufte os vej igennem den spiselige natur omkring Moesgaard Museum. Alle aldre kan være med. Giv børnene en sanselig oplevelse med VILD MAD - særligt for børn.

Dato: 16. september 2018
Tidpunkt: kl. 10.30-12.00.
Mødested: Billetsalget på Moesgaard Museum
Pris: 75 kr. for voksne – 50 kr. for børn og unge under 18.

Foto: Chris Tonnesen