Moesgaard Museums store særudstilling i 2017 bliver en rumlig, sanselig og visuel oplevelse uden genstande.

Rejsen er en filmisk produktion om syv menneskelige grundvilkår - fødsel, død, kærlighed, tro, angst, tab og rationalitet. Filmoptagelserne er foregået på syv kontinenter og har varet det meste af et år. Læs mere  

Kalender

Hele året kan man i museets udstilling blive klogere på vikingernes liv i det gamle Aarhus, der dengang hed Aros. Vælg en viking og følg ham eller hende på deres færd ud i verden. Udstillingen udvides med endnu en rejsende viking, nemlig vikingen Orm.

I udstillingen vil du kunne følge vikingen Orm ud på de samme rejsemål, som historien Røde Orm beretter om. Mærke slavekæderne, der holdt slaverne lænket til åren, føle den beskyttende ringbrynjes tyngde, opleve sølvskatte fra de russiske floder, og finde et sværd som Røde Orms Blåtunge.

Udstillingssporet om Vikingen kan opleves frem til d. 31. december 2017.

Se som en blind, tænk som et barn, og føl som en metalsanger

Med udstillingen “SORT [ˈsoɐ̯d] - træd ind i en antropologisk ordbog” inviterer 77 studerende på antropologi Moesgaard Museums gæster til at opleve, hvad farven sort betyder for os mennesker.
Læs mere

Onsdag d. 26. juli kl. 13.00 kan du komme helt tæt på vikingekrigerne fra Island, når de kæmper på taget af Moesgaard Museum.

Krigerne demonstrerer deres forskellige våben, laver kampshow og svarer på spørgsmål undervejs. Efter kampshowet vil Lekegoden fra Norge invitere til vikingelege og vise hvordan man kan træne sine krigerevner gennem spil og konkurrencer.

En ægte viking tager altid imod en udfordring – så kom og vær med!

Arrangementet er for både børn og voksne.

I anledningen af Vikingetræffets 40 års jubilæum vil der fredag d. 28. juli være ekstraordinært åbent for publikum

Der er sammensat et spændende program for dagen og aftenen med musik, leg, fortællinger, fremvisninger osv.  Når tusmørket sænker sig og bålene tændes, gør vi klar til en spektakulær åbningsceremoni i solnedgangen. Se programmet

Køb billet til Vikingetræf 2017 inkl. åbningen fredag

I 2017 fejrer vikingetræffet 40 års jubilæum og er åbent for publikum fra lørdag den 29. juli til søndag den 30. juli 2017

Med aktører fra over 14 forskellige nationer, er det et internationalt træf for alle med interesse for vikingetiden. Næsten 600 krigere med familie, heste, ryttere og over 70 handelsboder udgør i en uge en vikingeby med over 1500 indbyggere.

Besøg vikingernes boder hvor der kan købes smykker, glas- og lædervarer, skind og meget andet eller se ryttere ride over slagmarken hvor vikingerne kæmper med hinanden i store slag. 

Oplevelser for hele familien læs mere på vikingetræffet

 

Køb billet

 

Stort hesteshow på årets Vikingetræf 2017

Hestene har en særlig plads på Vikingetræffet ved Moesgård Strand, da de har været en vigtig del af træffet fra dets start for 40 år siden. 

Kom og oplev smukke islandske heste og dygtige ryttere i et flot show kl. 11.00 både lørdag og søndag lige inden vikingerne går i kamp.

Læs mere på vikingetræffet.dk  

På årets Vikingetræf 2017 kan du opleve mere end 500 krigere fra hele verden kæmpe om titlen som vinder af Moesgaard Vikingetræf 2017

Der vil både lørdag og søndag være uofficiel VM i vikingekamp. Kampene starter begge dage kl 12:00 og kl. 15:00 og foregår på fiskermarken ved Moesgård strand.

Læs mere på vikingetræffet.dk

Det internationalt anerkendte Dansk Danseteater gæster museet og giver fire udendørs forestillinger med deres dygtige dansere.

Forestillingerne er gratis og foregår på museets tag lørdag 19. august og søndag 20. august klokken 11:00 og kl 14:00. Læs mere om Dansk Danseteater

Foto: Ricardo Sousa  

I september 2017 åbner en unik udstilling på Moesgaard Museum med fokus på Cypern, hvor samtidskunst, arkæologi og antropologi kombineres i en mindre særudstilling om De Dødes Liv i Europa.

Døden er et universelt menneskeligt vilkår, men har kulturelt specifikke udtryk. Gennem samtidskunst, religiøse ikoner, arkæologiske fund og nutidig praksis undersøger udstillingen, hvordan vi forbinder os med vores afdøde. Publikum får mulighed for at møde cypriotiske traditioner og samtidige danske og cypriotiske kunstneres fortolkninger af de afdødes betydning for vores liv. Hvad betyder den dødes krop, ritualer og fortællinger? Og kan en landsby deles om een kiste?

Pafos, Cypern, er også Kulturhovedstad i 2017 og giver anledning til projektet, som både rummer smukke fortællinger og uløste konflikter.

I juli åbner Society of Cypriot Studies en søsterudstilling i Pafos, Cypern.

Værker af: Ditte Lyngkær Pedersen (DK), Camilla Monsrud (DK), Ergenc Korkmazel (CY), Yiannos Economou & Galina Dimova-Georgieva (CY), Rinos Stefani (CY), Susan Vargas (CY), Daniella Mouyiannou (CY).

 

Moesgaard Museum tager gæsterne med på en rejse ind i nogle af middelalderens absolutte højdepunkter, når sidste afsnit af museets faste udstillinger åbner i den 10. oktober 2017.

Epokegørende udgravninger på Falster har afsløret en dramatisk historie om Danmarks relationer til Venderne.

Sensationelle udgravninger af rester af mere end 100 skibe har givet næring til en historie om hævntogt, fyrstedrab og korstog. Udgravningen gav også anledning til fundet af den ældste havn i Aarhus.

Byens stemning, stræder, klostre og kirker, og, ikke mindst, alt det, der optager borgere og tilrejsende, når de slentrer ind af Vestergade eller besøger badstuen er også en del af udstillingen.

Borgerkrig og borge, pest og død og kristendommens sjælevejning er også menneskers vilkår i middelalderen, hvor mange lærte at feste og levede livet, ”thi i morgen skal du dø.”