Arven efter Hawking

Foredrag 9 maj.

Øverst på museets trappe møder vores gæster de meget vellignende figurer af Paul Gurrumuruwuy fra Yolngufolket i Nord-Vestaustralien, Galina Ainatgual, som er shamankvinde fra Tjukterne i det østlige Sibirien og så fysikeren Stephen Hawking, som indtil 2009 var Lucasian Professor i matematik på Cambridge Universitetet i England. De drøfter blandt andet, hvor vi kommer fra, og hvor vi er på vej hen, samt de forskellige opfattelser af tid, som man har og har haft i forskellige kulturer.

Nyligt afdøde Stephen Hawking repræsenterer den moderne naturvidenskabelige tankegang med en lineær tid, som startede ved Big Bang, og som måske / måske ikke slutter, når Universet har løbet linen ud.

Onsdagsforedraget den 9. maj byder på to foredragsholdere, som begge er ansat både på Moesgaard Museum og på Aarhus Universitet. Afdelingsleder og professor i antropologi Ton Otto mødte Stephen Hawking i forbindelse med forarbejderne til figuren af ham på museet, og Ole J. Knudsen, guide på Moesgaard Museum samt ansat ved Institut for Fysik og Astronomi fortæller om, hvad det var, der gjorde Hawking berømt i og udenfor videnskabelige kredse. Og ja, det kommer også til at handle om sorte huller!

Onsdag 9. maj
Tidspunkt: 18.30-19.15
Sted: Auditoriet
Pris: 50 kr. (medlemmer af Klub Moesgaard: 25 kr.)