Tag med til Cypern til foråret

Rejs med Cultours og Moesgaards eksperter til Cypern

I samarbejde med Cultours arrangerer Moesgaard Museum til foråret en grupperejse til Cypern, hvor museets medrejsende eksperter overinspektør Lars Krants og inspektør Lise Frost vil øse af deres viden om øens forhistoriske tid.

Med al deres faglige viden som ballast guider de rejsedeltagerne gennem Cyperns overflødighedshorn af fortidsminder. Rejsen til Cypern foregår 17. - 23. marts 2018.

Få steder i verden kan man se så meget historie i så begrænset et område. Cypern er Europas østligste grænse i Middelhavet og har været knudepunkt for utallige kulturkredse helt fra flere tusinde år før vores tidsregning og op gennem tiden. Overalt på øen findes spændende og spektakulære spor: Specielle stenalderbebyggelser, byer fra bronzealderen og flere tusinde år gamle kobberminer.

På turen besøger vi det legendariske Salamis, ser mosaikarbejder i den arkæologiske park i Pafos og unikke små middelalderkirker, hvis fresker alle er på UNESCO's verdenskulturarvsliste og vi besøger også stedet, hvor den danske konge Erik Ejegod ifølge overleveringen ligger begravet.

Turen går også til store og højtliggende borge, hvor korsridderkongerne residerede, hyggelige småbyer og smukke landskaber og vi besøger både den sydlige del af øen, hvor grækerne dominerer og den nordlige tyrkiske del. 

Dette er en rejse, hvor oplevelserne står i kø. Dertil kommer at det cypriotiske køkken er godt, den lokale vin god og billig og vejret er mildt og lunt. 

35 deltagere var afsted på en lignende tur i oktober måned og billeder fra turen kan ses her til venstre  - klik på pilen for at bladre.

Vil du også med museets eksperter til Cypern i foråret?

Se hele programmet for turen her

Bestil rejse og læs mere om turen på Cultours hjemmeside:

Tag med til Cypern 17. - 23. marts