Rejsen

Årets store særudstilling Rejsen forlænges og kan nu ses frem til 18. februar 2018.

 

Rejsen er en filmisk og sanselig udstilling uden genstande.  Udstillingen er en filmudstilling om menneskelige grundvilkår bestående af fire rum - en grotte, et filmunivers med vandspejl, et refleksionsrum og et rum, hvor man kan tage med på rejse ved hjælp af virtual reality briller.

Publikum oplever udstillingen i grupper og lukkes fra grotten ind i filmuniverset, hvor man kommer til at opleve en iscenesat rejse gennem syv kontinenter, hvor fokus er på syv menneskelige grundvilkår; fødsel, kærlighed, tro, angst, tab, rationalitet og død. Fra et barns første åndedræt i Danmark føres man videre til kærligheden i Afrika, troen i Sydamerika, angsten i Oceanien, tabet i Nordamerika, rationaliteten på Antarktis for at se det sidste åndedræt blive taget i Asien, inden kroppen afbrændes.

Besøg med børn

Filmen er tilladt for børn over 11 år. Børn under 11 år skal have en voksen ledsager med. Filmen indeholder scener, som kan opleves som stærke og dramatiske, og vi anbefaler derfor, at gæster læser den folder til besøgende med børn, som udleveres i museets billetinformation, inden man går ind og ser udstillingen.

Rejsen kan ses to gange i timen

Filmen vises to gange i timen og starter 15 og 45 minutter over. Inden filmstart er det en god idé at bruge tid i udstillingens første rum hvor personerne og grundvilkårene bliver præsenteret.

 

Anmeldelser
" Rejsen" minder os om alt det, vi har glemt eller retoucherer væk: den naturlige fødsel, den døde krop, den påtrængende sorg, overgangsriter, vores tilhør til naturen og troen på den voldsomme skaberkraft.
Moesgaard lykkes med at gøre menneskelivet både tidløst og intimt. Udstillingen forløses som ikke bare at være en repræsentation af mennesket - den forplanter sig som fornemmelsen af at være omgivet af menneskelige mirakler.  

 
Kristeligt Dagblad (læs hele anmeldelsen)

 

En ambitiøs og poetisk filmisk rejse i menneskelighedens grundvilkår. I udstillingen Rejsen inkorporeres filmmediet på en måde, som man kun kan håbe, at andre kulturhistoriske museer vil tage ved lære af.
...Resultatet er et visuelt storslået og rørende indblik i det, der eviggyldigt binder os mennesker sammen på tværs af kulturer og landegrænser.


Filmmagasinet Ekko (læs hele anmeldelsen)

Udstillingen kan ses frem til 18. februar 2018.