Rejsen

Årets særudstilling i 2017. En filmisk og sanselig udstilling uden genstande. Udstillingen Rejsen er en filmudstilling om menneskelige grundvilkår bestående af fire rum - en grotte, et filmunivers med vandspejl, et refleksionsrum og et rum, hvor man kan tage med på rejse ved hjælp af virtual reality briller.

Publikum bliver lukket ind i grupper til filmudstillingen, hvor man kommer til at opleve en iscenesat rejse gennem syv kontinenter og fokuseret omkring syv menneskelige grundvilkår; fødsel, kærlighed, tro, angst, tab, rationalitet og død. Fra et barns første åndedræt i Danmark føres man videre til kærligheden i Afrika, troen i Sydamerika, angsten i Oceanien, tabet i Nordamerika, rationaliteten på Antarktis for at se det sidste åndedræt blive taget i Asien, inden kroppen afbrændes.

Udstillingen kan ses frem til 26. november.

Besøg med børn

Filmen er tilladt for børn over 11 år. Børn under 11 år skal have en voksen ledsager med. Filmen indeholder scener, som kan opleves som stærke og dramatiske, og vi anbefaler derfor, at gæster læser den folder til besøgende med børn, som udleveres i museets billetinformation, inden man går ind og ser udstillingen.

Anmeldelser
" Rejsen" minder os om alt det, vi har glemt eller retoucherer væk: den naturlige fødsel, den døde krop, den påtrængende sorg, overgangsriter, vores tilhør til naturen og troen på den voldsomme skaberkraft.
Moesgaard lykkes med at gøre menneskelivet både tidløst og intimt. Udstillingen forløses som ikke bare at være en repræsentation af mennesket - den forplanter sig som fornemmelsen af at være omgivet af menneskelige mirakler.

Kristeligt Dagblad (læs hele anmeldelsen)

En ambitiøs og poetisk filmisk rejse i menneskelighedens grundvilkår. I udstillingen Rejsen inkorporeres filmmediet på en måde, som man kun kan håbe, at andre kulturhistoriske museer vil tage ved lære af.
...Resultatet er et visuelt storslået og rørende indblik i det, der eviggyldigt binder os mennesker sammen på tværs af kulturer og landegrænser.

Filmmagasinet Ekko (læs hele anmeldelsen)