Et samfund med spilleregler

Forskningen har afsløret, at stenalderen var en mangfoldig tid, hvor der for første gang blev skabt et avanceret samfund med de spilleregler, der kræves, når man har naboer. Stenalderens mennesker var sunde og højt specialiserede mennesker med et stort kendskab til naturens ressourcer og det at udnytte dem.


I stenalderudstilling kommer man som besøgende på en rejse gennem tidstunnelen og oplever bl.a. de første jægere på jagt efter rensdyr lige efter isens tilbagetrækning efter sidste istid. Man følger landets voldsomme forandring gennem tusinder af år, og møder de sidste jægere, samlere og fiskere ved kysten, hvor de bl.a. har kunnet mæske sig i østers.

Stenalderen varer omkring 10.000 år fra de første rensdyrjægere kom til området ca. 12.000 f.Kr. til bronzealderens begyndelse omkring 1.800 f.Kr.

Stenalderudstillingen på Moesgaard Museum viser en storslået samling af genstande fra jæger- og bondestenalder og inviterer gennem multimedieproduktioner, landskabsmodeller, pop-up figurer, film og fortælling med på en spændende og fortættet rejse gennem 6.000 års dramatiske miljøforandringer og menneskeliv i utæmmet rå natur.     

Den nye udstilling om stenalderen er en del af museets permanente udstilling om oldtiden og er støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Nordea-fonden.