Gladiator Colosseums helte

Moesgaard Museums store, internationale særudstilling i 2016. "Gladiator – Colosseums helte" er en rejse ind i gladiatorernes liv og ind på Colosseum og Pompejis arena 

 

Flotte anmeldelser til Gladiator udstilling

I udstillingen kan publikum opleve over 200 enestående genstande, som Moesgaard Museum har lånt hjem fra centrale museer og institutioner i Italien bl.a. fra Colosseum, Napoli, Bologna og Pompeji.

Gennem genstandene og ved hjælp af scenografi, lyd, lys og filmiske virkemidler vil udstillingen skildre en gladiators liv fra skæbnen som slagenlejesoldat til slave og gladiator. Mange af de over 200 genstande, som udstillingen omfatter, har ikke været vist udenfor Italien før.

Oplev et fyldt Colosseum

I udstillingen vil publikum bl.a. opleve at træde ind på Colosseum, hvor scenografi, modeller af forskellige gladiator-karakterer, kæmpende krigere på film og lyden af tilskuerne sammen med originale arkitekturelementer vil give stemningen af et fyldt Colosseum.

Solafskærmningen over publikumsarenaen, velariet, er sammen med en elevator, der fra gangene i dybet under Colosseum transporterer vilde dyr op til kamp, blot nogle af de fysiske elementer, der sammen med lyssætningen og scenografien vil give tætte associationer til virkelighedens Colosseum.

Moesgaard Museum har en ambition om en gang årligt at kunne vise publikum noget af verdens fornemmeste kulturarv i form af en stor særudstilling af international kaliber. I 2015 viste museet med stor succes udstillingen "Den Første Kejser - Kinas Terrakottahær "- om Kejser Qin, Kinas første kejser, og hans sagnomspundne hær af terrakottasoldater. 340.000 besøgende oplevede de kinesiske kulturskatte i løbet af udstillingsperioden på seks måneder.

Årets særudstilling i 2016 "Gladiator - Colosseums helte" kan ses fra 22. april til 11. september.

Udstillingen er kurateret af Colosseums direktør dr. Rosella Rea i samarbejde med Moesgaard Museum og de italienske udstillingsvirksomheder Contemporanea Progetti og Expona.

Moesgaard Museums egen udstillingstegnestue har tegnet og projekteret udstillingen, som gennemføres med støtte fra Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og C.A.C Fonden. 

Presenting Partners på udstillingen er KPMG og Danske Bank. Læs mere