Besøg Moesgaard Museum

Moesgaard Museum

Moesgård Allé 15
8270 højbjerg

Mød vikingerne ved Moesgård strand

Smag, duft og oplev ægte vikingeliv 25. og 26. juli 2015

Når vikinger fra over 14 nationer samles ved Moesgård Strand i Aarhus hvert år den sidste uge i juli måned, tales der ganske som i vikingetidens Aros - det gamle Aarhus  - et væld af forskellige sprog.

At dyrke vikingetiden som interesse  kræver ikke, at man har nordiske aner. Vikingerne selv kom langt omkring på deres togter og man kan derfor ikke afvise, at de franske, italienske, hollandske, polske, tyske, skotske, russiske, ungarske og amerikanske deltagere i verdens største vikingetræf har ægte vikingeblod i sig. 

Moesgaard Museums årlige vikingetræf på fiskermarken ved Moesgård Strand lige øst for museets nye udstillingsbygning, er Danmarks første, ældste og på nuværende tidspunkt største vikingetræf.

Vikingetræffet så dagens lys i 1977, hvor museets ansatte sammen med søspejdere og islænderrytterforeninger ønskede at genskabe det gamle Skt. Olai-marked i Aarhus.

Siden er træffet vokset støt år for år og antallet af deltagere berettiger nu til at kalde Moesgaard Museums Vikingetræf for verdens største af sin slags. 

Hovedsponsor for Moesgaard Museum
AURA Energi