Julebuffet - Smag på julen i Europa

Fire onsdage op til jul, kan du smage retter fra forskellige landes juletraditioner

Julevæsnerne besøger Moesgaard fire lørdage op til jul, men om onsdagen kan du nyde en buffet med inspiration fra de europæiske lande samt høre om juletraditioner fra forskellige steder.

Hvert år indtager de mytiske julevæsner Moesgaard Museum. De drager her til fra hele Europa og lader sig skue fire lørdage op til jul. Men hvilke traditioner kommer de egentlig fra, og hvordan smager julen der? 

Du kan smage på julemad fra julevæsnernes hjemlande fire onsdage op til jul, når museets café serverer en udsøgt onsdagsbuffet med et udvalg af traditionel julemad fra hele Europa. Kl. 18.15 vil en af museets formidlere fortælle om maden og de tilhørende juletraditioner. 

Pris: 225 kr. (Børn mellem 3-12 år halv pris)
Hvornår: 24. november, 1., 8. og 15. december kl. 18.00 – 19.30.

Vi anbefaler, at du bestiller bord, hvis du vil være sikker på en plads i cafeen.

Bestil bord

Menu

  • Italien: Pasta con le sarde (siciliansk ret med pasta og sardiner)
  • Island: Mandelgrød
  • Finland: Postej af and og fasan med svampe
  • Polen: Makowiec (birkeskage).
  • Rusland: Borsjtj (rødbedesuppe)
  • Tyskland: Pølse og kartoffelsalat
  • Østrig: Glühwein (Østrigs svar på glögg)
  • Tjekkiet: Stegt torsk med kartoffelsalat
  • Tyrkiet: Biber dolmasi (Fyldte peberfrugter med kød og ost)
  • Danmark: Flæskesteg med hvide og brune kartofler samt rødkål og brun sovs

Vinmenu

Til maden kan du købe en lækker vinmenu med vin ad libitum til kun til 85 kr.