De dødes liv

Hvilken rolle spiller de døde i de levendes liv? Hør om relationen mellem forfædrene og de levende i forskellige nutidskulturer kloden rundt og bliv forundret over ligheder og forskelle imellem kulturene.

 

Få mere viden om genbegravelser i Uganda og tag på et besøg i Mexico til De Dødes Dag, hvor de døde en gang om året vender tilbage til de levende. Hør om hvordan jul, tordenskyer og forfædrene er forbundet hos Yolngu i det nordlige Australien, og om danskernes forhold til arvestykker. Hvad gemmer man og hvorfor?

Temabaseret forløb

Vi kan sammensætte et forløb specielt til jer. Alt efter hvilket tema eller emne I gerne vil arbejde med, eller som supplement til noget I har arbejdet med hjemme på skolen.

Aktuelle forløb:
1. Mindet om mig 

Hvordan bliver de døde ved med at eksisterer, efter de er døde?

I dette forløb, koncentrerer vi os om vores forhold til det at miste pårørende – hvordan vi håndterer det, og hvordan vi mindes.

Forløbet fokuserer på det at mindes på et meget konkret plan. Ikke følelsesmæssigt, men hvordan der mindes i Danmark, Uganda og i Mexico.

Præmissen for at lærer noget nyt; ”det gør ondt at miste en pårørende uanset hvor i verden man kommer fra. Vi mennesker sørger og mindes på mange forskellige måder".

Forløb kan tilpasses følgende varighed og priser.

1 time 900,-

1,5 time 1.100,-

2 timer 1.350,-

 

for en klasse på med 25 elever.

"Mindet om mig" varer 1.5 time. 

Kontakt os. Sammen skræddersyr vi et forløb, der passer jer mht. indhold og varighed.

Tidsperiode:

I den etnografiske udstilling befinder vi os i nutiden.