De første indvandrere

Kom på en rejse over 10.000 år, hvor vi møder de første rensdyrjægere, bosætterne ved kystbopladserne i jægerstenalderen og de første bønder, der dyrker jorden i bondestenalderen

Periode: Stenalder; 12.500-1.700 f.v.t.
  • Klassetrin: Forløbet anbefales til alle klassetrin, og er specielt godt egnet til indskoling og mellemtrin.
  • Relevante fag: Dansk, kristendom/religion, engelsk, samfundsfag, madkundskab, biologi, geografi, billedkunst og håndarbejde.
  • Gruppens maksimale størrelse: 25 elever og 2 lærere.

Vi arbejder med elevernes nutidige forståelse af stenalderen, og gør op med den stereotypiske idé om det primitive stenalderfolk. Ved at røre ved rigtige stenalderredskaber opbygger vi en forståelse af deres materielle kultur. Vi bliver klogere på, hvordan de bruger naturens ressourcer, hvordan de bor og dykker ned i overgangen fra jæger-samler kultur til agerbruget. Sammen vil vi løbende reflektere over, hvordan folkevandringer, religionsskifte, samarbejde og klimaforandringer påvirker stenalderen, og trække tråde til nutiden og fremtiden.  

Dette forløb kan tilpasses følgende varighed og priser:
  • 1 time 900 kr. 
    Forløbet følger ovenstående beskrivelse.
  • 1,5 time 1.100 kr. 
    Samme som forløbet på 1 time inklusiv Koelbjerg manden og kronologileg, hvor vi forsøger at placere stenalderen i den danske oldtid. Her er der mere tid til fordybelse, eksempler, dialog og elevinddragelse. 

Her anbefaler vi forløbet på 1 time.

 Forløbet kan også bestilles på engelsk.
(Ved ønske om tysk skal dette fremgå tydeligt af forespørgslen, med sandsynlighed for, at dette ikke kan lade sig gøre.)