Fri os fra det onde

Som enten bonde, borger eller adelig lever vi et helt liv i den danske middelalder. Vi præsenteres for middelalderens retfærdighed og de muligheder man har på landet og i byen. Til sidst rejser vi ind i skærsilden, og ser hvordan livets fristelser dømmer os i døden

Periode: Middelalder 1050-1536.
 • Klassetrin: Forløbet anbefales fra 5.-klasse.
 • Relevante fag: Historie, dansk, religion, samfundsfag, konfirmationsforberedelse.
 • Gruppens maksimale størrelse: 25 elever og 2 lærere.

Eleverne trækker hver en pung, der udgør deres skæbne og samfundsrolle. Via rollespil undrer vi os over kristendommens rolle, samfundsstruktur, social mobilitet og livet med de syv dødssynder. Middelalderen er en tid der leder frem til store kulturelle, religiøse og politiske forandringer. Vi forbinder fortiden med nutiden, og ser på hvor vi er på vej hen i dag. Har vi alle lige muligheder i nutidens Danmark?

Dette forløb kan tilpasses følgende varighed og priser:

 • 1 time 900 kr.
  Som ovenstående beskrivelse.
 • 1,5 time 1.100 kr.
  Samme som forløbet på 1 time med bedre tid til fordybelse i de enkelte stop.
 • 2 timer 1350 kr.
  Samme som forløbet på 1 time inklusiv historien om Dannebrog, der faldt ned fra himlen samt en kronologileg, hvor eleverne samarbejder om at sætte middelalderen som periode på en tidslinje. Hvor lang er middelalderen sammenlignet med stenalderen?

Her anbefaler vi forløbet på 1,5 time.

Forløbet kan også bestilles på engelsk.
(Ved ønske om tysk skal dette fremgå tydeligt af forespørgslen, med sandsynlighed for, at dette ikke kan lade sig gøre.)