Mindet om mig

Kom med på en rejse ud i verden, og oplev forskellige kulturers måder at mindes på. Ved at besøge Danmark, Uganda og Mexico undersøger vi hvordan forskellige kulturer mindes de afdøde på et konkret, og ikke følelsesmæssigt plan.

 

Periode: nutid.

 • Klassetrin: Anbefales fra 4.klasse. Specielt velegnet til konfirmationsforberedelse, kulturforståelse og sorggrupper. 
 • Relevante fag: Dansk, kristendom, religion, engelsk, samfundsfag, konfirmationsforberedelse, geografi, billedkunst og håndarbejde. 
 • Gruppens maksimale størrelse: 25 elever og 2 lærere. 

 
Vi arbejder med elevernes egen forståelse og erfaring med det at mindes med udgangspunkt i, hvordan vi i Danmark mindes gennem arvestykker. Vi rejser ud i verden og møder andre måder at håndtere mindet på, gennem genbegravesesritualer og fejring af De Dødes Dag. Sammen vil vi løbende reflektere over hvordan vi selv minder og vil mindes, om vi har en sjæl, og hvad et minde egentlig er.

Forløbet kan kun bookes til og med d. 20/8, da vores etnografiske udstillinger lukker.

 

Dette forløb kan tilpasses følgende varighed og priser:

 • 1 time 900 kr.
  Forløbet følger ovenstående beskrivelse.
 • 1,5 time 1.100 kr.
  Samme som forløbet på 1 time inklusiv inddragelse af de tre (nulevende) figurer på trappen foran udstillingen. Her er der mere tid til fordybelse, eksempler, dialog og elevinddragelse gennem eksempler på minder og elevernes egne oplevelser. 
   

Her anbefaler vi forløbet på 1 time.

Forløbet kan også bestilles på engelsk
(Ved ønske om tysk skal dette fremgå tydeligt af forespørgslen, med sandsynlighed for, at dette ikke kan lade sig gøre.)