Mød mennesket

På Moesgaards trappe undersøger vi nedslag i den menneskelige evolutionshistorie. Ved at iagttage de forskellige menneskearter kan vi blive klogere på, hvordan arterne har udviklet sig og er forskellige fra hinanden

 

Periode: 3,2 millioner fvt. - 8.000 fvt.

 • Klassetrin: Forløbet anbefales fra 3.-klasse.
 • Relevante fag: Historie, dansk, engelsk, billedkunst, samfundsfag, kristendom, religion, biologi, geografi og madkundskab. 
 • Gruppens maksimale størrelse: 25 elever og 2 lærere.

 Vi arbejder med elevernes iagttagelsesevner. Ved hjælp af iagttagelsestegning undersøger vi forskellene og lighederne i menneskearternes kropsbygning og ansigter samt deres særegnede og tilpassede evolutionære detaljer. Undervejs vil vi samles for at udvide vores viden om den menneskelige evolution, og dele vores forskellige betragtninger. Til slut giver vi hver vores bud på, hvordan fremtidens mennesker vil udvikle sig.       


Dette forløb kan tilpasses følgende varighed og priser:

 • 1 time 900 kr.
  Dette forløb indeholder ikke tegning. I grupper får eleverne præsenteret viden om den menneskelige evolutionshistorie. Undervejs vil der blive stillet inddragende spørgsmål og afslutningsvis vil vi give kvalificerede bud på, hvordan fremtidens mennesker mon ser ud.
 • 1,5 time 1.100 kr.
  Samme gennemgang om den menneskelige evolution som forløbet på 1 time, inklusiv iagttagelsestegning, som beskrevet i forløbsbeskrivelsen.
 • 2 timer 1.350 kr.
  Samme som forløbet på 1,5 time, med mere tid til detaljeret tegning, dialogisk inddragelse og afslutningsvis refleksion over nutidens og fremtidens menneskelige udvikling.

Her anbefaler vi forløbet på 1,5 time.

Forløbet kan også bestilles på engelsk
(Ved ønske om tysk skal dette fremgå tydeligt af forespørgslen, med sandsynlighed for, at dette ikke kan lade sig gøre.)