Mød Neandertaleren

Neandertaleren levede i Europa lang tid før Homo Sapiens kom hertil. Men hvor blev de af? Vi tager udgangspunkt i neandertalernes biologi og deres materielle kultur, og sammen udforsker vi også deres sind. Måske kan vi finde svaret på, hvem de var?

Periode: 120.000-40.000 år siden

 

Klassetrin: Anbefales fra 3. klasse og op

Relevante fag: Dansk, histoire, naturfag, biologi, billedkunst og håndarbejde

Gruppens maksimale størrelse: 25 elever og 2 lærere


Forløbet har kunst og vidensdeling som central læringsmetode og -mål. Evnen til at skabe kunst og det høje niveau af vidensdeling gør Homo Sapiens ganske unikt… Eller gør det? 

Sammen opbygger vi en forståelse af deres materielle kultur. Vi bliver klogere på, hvordan de brugte naturens ressourcer og hvordan de levede. Derfra dykker vi længere ind i deres sind. Vi kommer nærmere på deres følelser, og sammen skal vi udtrykke os som neandertalere. Med udgangspunkt i kunst, løsnes forståelsen til ny viden og vi kommer tættere på dem. Vi arbejder os væk fra fordommen om neandertaleren som ”hulemand”, og hen imod en forståelse af neandertaleren som en del af os. 

 

 

Forløbet varer en time og koster 900 kr.

 

Forløbet kan også bestilles på engelsk 
(Ved ønske om tysk skal dette fremgå tydeligt af forespørgslen, med sandsynlighed for, at dette ikke kan lade sig gøre.)