Hvad kan jeg opleve?

Besøg en af Danmarks mest populære seværdigheder.

 

Kom tæt på mennesket

På Moesgaard Museum kommer du som gæst helt tæt på både fortidens og nutidens mennesker gennem scenograferede og dramatiserede fortællinger. 

Udstillingerne er baseret på den nyeste forskning og teknologi med det formål at gøre dig klogere på mennesket på en underholdende og overraskende måde.

 

Stenalderudstillingen på Moesgaard Museum.

Udstillinger for hele familien

- når virkelighed overgår fantasi

Med vores udstillinger skaber vi rammerne for samvær og oplevelser på tværs af alle generationer. Skyd med bue og pil i stenalderen, rør ved en ægte runesten fra vikingetiden eller deltag i et jernalderslag, hvor du befinder dig midt på slagmarken.

Vær klar til at blive begejstret. Vi glæder os til at fortælle dig historien om mennesket.

Kister i udstillingen 'Egypten – Besat af livet'

Oplev de livsglade oldegyptere

Aktuel særudstilling ' Egypten – Besat af livet' vises frem til 18. august 2024.

Mens andre udstillinger om oldtidens Egypten især sætter fokus på døden og de dødes gravkamre, slipper Moesgaard livet løs og giver et indblik i de egyptiske efterlivsforestillinger og tilhørende ritualer i særudstillingen 'Egypten – Besat af livet'.

Besøgende i udstillingen har mulighed for at følge med lige fra det øjeblik, den døde udånder, til balsameringen og videre på rejsen som mumie mod graven, gennem underverdenen og tilbage igen i strålende sol i en evig efterlivs-eksistens. 

Læs mere om 'Egypten – Besat af livet'

  

Oplev Grauballemanden

På Moesgaard kan du komme helt tæt på verdens bedst bevarede moselig. Grauballemanden levede for mere end 2000 år siden og stammer tilbage fra jernalderen. Mosens forunderlige sammensætning har bevaret ham med hud, hår og negle.

Grauballemanden kan betragtes fra næsten alle vinkler i sin glasmontre på museet - et fascinerende syn for både børn og voksne. 

Læs mere om Oldtidsudstillingerne her.

 

Mest for børn

MOMULAB er et nyåbnet aktivitetsområde, hvor nysgerrige børn får mulighed for at prøve kræfter med arbejdet som forsker og arkæolog. Gennem interaktive spil og sjove aktiviteter kan børn blandt andet blive klogere på, hvordan arkæologer arbejder under vand, og hvordan pollen og træers årringe kan fortælle mere om vores fortid.  

Læs mere om oplevelser for børn på Moesgaard

 

Priser, åbningstider og parkering

Du kan på forhånd købe din billet online og derved komme hurtigere i udstillingerne.

Køb entrébillet

På Moesgaard Museum har alle børn og unge under 18 år gratis entré. Alle parkeringspladser er også gratis.

  

Aktiviteter for hele familien 

- få en autentisk oplevelse

Moesgaard Museum danner året rundt rammer om begivenheder for børn og voksne. Du kan tage på gådejagt i landskabet omkring Moesgaard Museum, og se om du kan løse Moesgaards hemmeligheder.  

LINK: Læs mere om gådejagten 'Forglemmigej' 

 

Tæt på skov, strand og vandløb

- slap af i det smukke guldalderlandskab

Museets naturskønne beliggenhed indbyder til vandreture ved skov og vand, men du kan også benytte sig af områdets rekreative områder, hvad enten din foretrukne aktivitet er vandring, lystfiskeri, mountain biking eller kajakroning.

Besøg også Skovmøllen, stavkirken, herregården eller den spændende oldtidssti. 

Terassen på Moesgaard Museum er en seværdighed i sig selv og indbyder til familiehygge.

Arkitektur og gastronomi 

- nyd arkitekturen over et fantastisk måltid

Selvom bygningen forekommer at være en del af områdets kuperede terræn, hæver museumsbygningen sig flot over det historiske landskab. Med den arkæologiske udgravning som inspiration til bygningens særlige arkitektur, afslører bygningen sine underjordiske udstillinger på flere niveauer.

Prøv lækre, varme og kolde retter i museets café eller på museumsterrassen, hvor du kan nyde de nordisk inspirerede delikatesser. Du kan også finde en unik souvenir til familien og gøre et fund i museumsshoppen

Læs mere om museumsbygningen

Moesgaard Museums indgangsparti.