Hvad kan jeg opleve?

Moesgaard Museum er en kulturhistorisk museumsoplevelse i enestående arkitektur midt i et skønt naturområde. Museet viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse og har skiftende særudstillinger, der præsenterer verdens fornemmeste kulturarv.


Tæt på mennesket 

På Moesgaard Museum kommer man som gæst helt tæt på både fortidens og nutidens mennesker gennem scenograferede og dramatiserede fortællinger. Udstillingerne er baseret på den nyeste forskning og teknologi blandt andet i kraft af museets tætte samarbejde med Aarhus Universitet.

Oplevelser for tre generationer

Moesgaard Museum er for gæster i alle aldre. Med vores udstillinger vil vi gerne skabe samvær og oplevelser på tværs af generationer. Læs mere.
Udover udstillingerne er Moesgaard Museum også en attraktion i kraft af den unikke arkitektur og museets naturskønne beliggenhed, der indbyder til vandreture ved skov og vand og rekreative og sportslige udfoldelser. 

Arkitektur i skøn natur

Udstillingsbygningen, som åbnede i 2014, er tegnet af Henning Larsen Architects i samarbejde med landskabsarkitekt Kirstine Jensens tegnestue.

Bygningen vokser frem af bakkerne ved herregården Moesgård lige syd for Aarhus. Museets udstillinger havde tidligere til huse på herregården, hvor der ikke længere er udstillinger. I dag rummer bygningerne administration, værksteder og kontorer samt undervisningslokaler for studerende, der læser arkæologi og antropologi på Aarhus Universitet. 

Moesgaard Museum har udover udstillinger også aktiviteter og events for publikum samt møde- og konferencefaciliteter for erhvervslivet.