Har du fundet noget?

Arkæologerne ved Moesgaard Museum får jævnligt henvendelser om fund. Det kan være en flintøkse, der har ligget i farfars vindueskarm i årtier eller noget, man har fået øje på i en jordbunke.

Har du fundet noget, kan du få en arkæologisk bestemmelse af genstanden ved at kontakte museet. Du kan henvende dig ved at ringe til Moesgaard Museum på 8739 4000, eller du kan sende en mail med beskrivelse og foto af genstanden. Museet vil henvende sig, hvis det er et fund af særlig interesse.

Vi har desværre ikke mulighed for at tage imod genstande, før vi har haft lejlighed til at vurdere, om det er relevant for os at kigge nærmere på dem. Genstande kan derfor ikke afleveres på museet uden forudgående aftale. 

Vedrørende detektorfund modtager museet genstandene efter aftale. Museet modtager fortrinsvis fund registreret i DIME (Digitale Metaldetektorfund).

Medmindre arkæologerne vurderer din genstand til at være "af særlig kulturhistorisk værdi", kan du beholde genstanden til glæde og udstilling i dit eget hjem.

Husk, at det er ulovligt at sælge genstande, der ville kunne erklæres for danefæ.

Læs mere om kulturarvssikring, danefæ og danekræ samt DIME på nedenstående links: