Alice Jørgensen

Kærligheden til naturen er noget, der skinner igennem, når man møder Alice. Derfor har hun gjort det til sin karriere.

 

Som besøgende på Moesgaard Museum bliver man hurtigt mødt af de skønne omgivelser, museet befinder sig i. Med udsigt over Højbjerg, Marselisborg Skov og Moesgaard Strand, er det nemt at blive lidt betaget af naturen omkring museet. Der følger dog et stort arbejde med at få alle udendørsarealerne til at se ordentlige ud, så de kan byde alle velkommen på museet. Derfor er det vigtigt at have medarbejdere som Alice, som elsker at have sine arbejdsdage udendørs og tage sig af vores udendørsarealer.

Alice er ansat som gartner på Moesgaard. Sammen med sine kolleger sørger hun for at holde græsplæner og skov, lappe huller i stier, klippe træerne i alléerne, sørge for at p-pladserne er pæne og mange andre forskellige opgaver. Det arbejde, hun laver, bidrager til den samlede oplevelse af Moesgaard.

 

”Det er rigtig meget det førstehåndsindtryk, som Moesgaard giver udadtil. Altså at det er en god modtagelse som gæsterne får, allerede på vej ind til stedet her”.

 

Alice er egentlig uddannet skolelærer og har arbejdet med det en del år, men efter en sygemelding skulle der ske noget andet. Alice kom i arbejdsprøvning som gartner på Moesgaard og faldt godt til med arbejdsopgaverne og den ro, som det at være i naturen, tilbyder hende. Og da tilfredsheden gik begge veje, blev Alice efterfølgende fastansat.

 

”Mit arbejde giver mig rigtig meget ro, synes jeg egentlig. Og en kæmpestor arbejdsglæde. Det er bare et helt vildt skønt naturområde at være i.”

 

Det var ikke helt tilfældigt at arbejdsprøvningen skulle være på Moesgaard, da Alice har en stor interesse i naturen og blandt andet også har undervist i naturfag som lærer. På Moesgaard er der masser af natur at befærde sig i, da udendørsarealerne på Moesgaard strækker sig helt fra alléen ud til Oddervej og ned til Moesgaard strand.

 

”Jeg har altid interesseret mig rigtig meget for naturen, og har altid elsket at gå i haven og at have gang i alle mulige projekter i min egen have, og så er det bare fantastisk at kunne det herude i kæmpestor skala.”

 

Med så stort et område at passe, så er det godt med ordentlige arbejdsredskaber. Derfor har museet for eksempel investeret i robotplæneklippere. Alice fortæller, at det før i tiden tog en person 2,5 dage at slå de mange græsplæner, der er på museets grund. Om sommeren, når det skal gøres hver uge, blev det altså til mange arbejdsdage. Nu er der 8 robotplæneklippere, der troligt kører afsted og holder græsset klippet, så Alice og hendes kolleger kan fokusere på alle de mange andre opgaver.

En ting der går igen ved Alice, er hendes positive syn på forskellighed og diversitet. Det gælder både i at være glad for forskellige arbejdsopgaver, at gartnerne gør en indsats for biodiversiteten i vores naturområder, og at Moesgaard som arbejdsplads huser virkelig mange jobområder og fagligheder:

 

”Der er så mange forskellige fagområder i et hus. Det synes jeg, at der giver noget rigtig spændende til en arbejdsplads. At der både er håndværkere og akademikere og alle de praktiske opgaver og formidlingsopgaver, der skal løses”