Kong Arthur ved Moesgaard Museum

Det Kongelige Teater og Moesgaard Museum byder fra den 22. maj - 29. juni 2019 på en spektakulær opsætning af udendørsforestillingen Kong Arthur.

To år efter kæmpesuccesen Røde Orm er Det Kongelige Teater klar med den næste udendørsforestilling ved Moesgaard Museum. Fra 22. maj - 29. juni 2019 vil legenden om Kong Arthur indtage Moesgaard med et spektakulært actionbrag, hvor troldmænd, riddere, skønne dronninger og kolossale kulisser sætter scenen for kampen mellem det gode og det onde.

Billetsalg

Billetter til friluftsforestillingen Kong Arthur købes hos Det Kongelige Teater 

Du kan købe dine billetter på Det Kongelige Teaters website eller ringe til teatrets billetcenter på 3369 6969. Billetpriser fra 75 kr. - 550 kr.

Spørgsmål om forestillingen, billetter, handicappladser mv. besvares af Det Kongelige Teater på telefon: 3369 6969 eller på mail: billet@kglteater.dk

Spilleperiode og spilletid

Kong Arthur har premiere onsdag 22. maj og spiller frem til lørdag 29. juni 2019. Der spilles ikke søndage og mandage.

Forestillingen begynder kl. 20.30 og forventes at vare ca. 2 1/2 time inklusiv pause.

Siddepladserne er ikke overdækkede. Vi anbefaler, at man medbringer regnslag og varmt tøj og også gerne et tæppe, da det bliver køligt ud på aftenen.

Moesgaard Museum

Museets åbningstider 22. maj - 29. juni

Fra tirsdag - lørdag i perioden 22. maj - 29. juni, hvor der spilles forestilling, vil museet være åbent til kl. 20.00. Det gælder også de onsdage, hvor museet ellers plejer at have åbent til kl. 21.00. 

Musemscaféen
Vær opmærksom på, at museumscaféen lukker kl. 17 for servering, der ikke er bestilt på forhånd.

Hvis du ønsker at spise aftensmad i forbindelse med dit besøg og inden aftenens forestilling, skal du bestille to-retters menu eller picnickurv på forhånd. 

 

Grauballemanden

Få 50% på entré til Moesgaard Museum 

Du får halv pris på entréen til Moesgaard Museum, hvis du viser din Kong Arthur-billet i perioden 22. maj - 29. juni. Så benyt lejligheden til at tage en fridag og besøg museets prisvindende udstillinger med fortællinger og genstande fra både Danmark og verden omkring os.

Oplev menneskelivet, som det blev levet i stenalderen, bronzealderen, jernalderen, vikingetiden og middelalderen eller fordyb dig i udstillingen De Dødes Liv, der viser, hvordan de døde lever videre i forskellige kulturer.

Picnicmenu til Kong Arthur

Mad og drikke

Moesgaard Museums café tilbyder en lækker picnicmenu inkl. et picnictæppe med forskellige kolde retter. Menuen kan nydes på museets tag, på græsarealerne i området omkring museet eller i spiseteltet i publikumsområdet. Picnicmenuen skal bestilles på forhånd sammen med køb af billetter til Kong Arthur.

Der er også mulighed for at nyde en eksklusiv to retters menu med drikkevarer i museets café inden forestillingen. Der skal bestilles plads og menu på forhånd.

Har du allerede købt billetter til Kong Arthur og ønsker at bestille en menu, kan du kontakte Det Kongelige Teaters callcenter på telefon 3369 6969

Picnicmenu for grupper
Er I en gruppe på over 20 personer, som bestiller en picnicmenu, er der mulighed for at bestille bord i spisetelt. 

For bordbestilling i telt kontakt venligst Moesgaard Museum på 87 39 40 23 eller på lms@moesgaardmuseum.dk

Pausedrinks - bestil på forhånd

Før og under forestillingen vil der blive solgt drikkevarer og snacks i publikumsområdet.
Køb en pausedrinksbillet på forhånd og gå direkte i spiseteltet i pausen, hvor du kan få adgang til øl, vin, vand og kaffe/the ad libitum. Pris 55 kr. (gælder for én person).

Tag med på en temarundvisning

Få et sjældent kig bag kulisserne på Kong Arthur, når Moesgaard Museum og Det Kongelige Teater byder på guidet tur. Du vil høre mere om kostumerne, teknikken og tankerne, der ligger til grund for forestillingen. Vi skal ind til kernen af Kong Arthur og 3000 års bøllekultur. Rundvisninger foregår kl. 17.00 og kl. 19.00 og koster 80 kr.

Transport og parkering

Der bliver tæt trafik på adgangsvejene til Moesgaard Museum inden forestillingen, og vi anbefaler derfor, at man kommer i god tid.

Tag bussen - bybus 18 kører til Moesgaard Museum fra Aarhus Midtby (Park Alle). Der køres efter normal køreplan og indsættes ekstra busser efter behov.

Regionalbus linje 100 har stoppested på Oddervej i nærheden af museet. Stå af på Oddervej og gå en lille kilometer ad den smukke Moesgård Allé til museet.

Gratis parkering

Der er gratis parkering på museets sædvanlige parkeringspladser langs med og nedenfor museet. Disse kan ikke forhåndsreserveres og må benyttes efter-først-til-mølle-princippet.

OBS! Der kan ikke køres til den forhåndsreserverede parkeringsplads via den almindelige adgangsvej til Moesgaard Museum ad Moesgård Allé, da Ny Moesgårdvej i retning fra museet er bussluse og derfor ikke er farbar for personbiler. Benyt indkørsel via Emiliedalsvej.

 

Drop off og handicapparkering

Der vil være ind- og udstigningsmulighed tæt på museet for biler, der skal sætte passagerer af samt for dårligt gående. Der er også handicapparkeringspladser ved museet. 

Reservér og parkér tæt på

Vil du være sikker på at kunne parkere helt tæt på forestillingsområdet, kan du forhåndsreservere og betale for en p-plads på et særligt parkeringsområde tæt på forestillingspladsen.

I 2019 er sceneområdet flyttet nord for museet og de forhåndsreserverede parkeringspladser ligger derfor også her. Fra parkeringspladsen er der 5 minutters gang ad skovsti til forestillingsområdet.

Pris for reserveret parkering er 45 kr. Det særlige parkeringsområde åbner kl. 17.00. Har du reserveret parkering skal du benytte indkørsel via Emiliedalsvej til parkeringsområdet på Ny Moesgaardvej – nord for Moesgaard Museum.