En seværdighed i verdensklasse

Besøg en af Danmarks mest populære seværdigheder tæt på Aarhus, og få en unik familieoplevelse, mens I bliver klogere på fortidens og nutidens mennesker.

Kommende Foredrag


På vej mod katastrofen

13. NOV | 19-20 | CAMILLA BJARNØ

Hvordan bliver et af verdens mest sensationelle fund forvandlet til en fortællende og scenograferet udstilling? Få et sjældent smukkig i Moesgaards maskinrum. 

Læs mere om foredraget

Hvad er en katastrofe?

27. NOV | 19-20 | RASMUS DAHLBERG

Rasmus Dahlberg, kendt fra programmet 'De 40 fedeste katastrofer' på 24Syv, giver introduktion til katastrofer fra antikken til i dag.

Læs mere om foredraget

Unik seværdighed i Jylland

Kom helt tæt Grauballemanden – verdens bedst bevarede moselig, og gå på opdagelse i danskernes historie fra stenalderen til middelalderen i en af Danmarks mest besøgte seværdigheder.

Bliv klogere på menneskets oprindelse, eller gå på opdagelse i den etnografiske udstilling De Dødes Liv, og oplev hvordan de døde lever videre i forskellige kulturer.

 

Oplev stenalderen på Moesgaard.

Få en fantastisk familieoplevelse

Moesgaard Museum er for gæster i alle aldre. Vi vil skabe rammerne for samvær og oplevelser på tværs af generationer gennem dramatiske og interaktive udstillinger i verdensklasse. 

 

TripAdvisor-anmeldelse af Moesgaard Museum.

 

Besøg i Borum Eshøj-gravhøjen på Moesgaard Museum.

Gå på opdagelse i fortidens Danmark

- når virkeligheden overgår fantasien

Blik klogere på, hvordan mennesket levede i stenalderen, bronzealderen, jernalderen, vikingetid og middelalderen i de scenograferede udstillinger, hvor historien formidles på en måde, som du aldrig har oplevet den før. 

Med virtual reality-briller bliver du transporteret tilbage til stenalderens jættestuer, i vikingetidsudstillingen du kan røre ved ægte runesten, mens du i middelalderudstillingen kan komme på anklagebænken og deltage i en retssag - eller dyk ned i den spændende historie om Grauballemanden - verdens bedst bevarede moselig. 

Læs mere om udstillingerne om oldtiden

 

Familie, der kigger på Lucy på evolutionstrappen i Moesgaard Museum.

Evolutions- og oprindelsestrappen

- hvor kommer vi fra, og hvor skal vi hen?

Kig dine forfædre i øjnene, mens du bevæger ned af den store trappe midt i museet. Se nogle af verdens bedste rekonstruktioner af udvalgte menneskearter. Se bl.a. den 3,2 mio. år gamle Lucy fundet i Etiopien og den 10.000 år gamle Koelbjergmand – også kendt som den første dansker. 

Læs mere om trappen

VIDSTE DU?

At Moesgaard Museum haft mere end 1,6 mio. besøg siden 2015.


Fra den etnografiske samling på Moesgaard Museum.

Lær om kulturforskelle og -ligheder

- døden i Mexico, Uganda, Australien og Danmark

Den etnografiske udstilling, De Dødes Liv, viser, hvordan de døde lever videre i forskellige kulturer, og hvordan forholdet mellem levende og døde opleves og erfares.

Læs mere om den etnografiske udstilling

 

Gå tur på taget på Moesgaard Museum.

Tæt på skov, strand og vandløb

- slap af i det smukke guldalderlandskab

Museets naturskønne beliggenhed indbyder til vandreture ved skov og vand, men man kan også benyttes sig af områdets rekreative områder, hvad enten den foretrukne aktivitet er vandring, lystfiskeri, mountainbiking eller kajakroning.

Besøg også skovmøllen, stavkirken, herregården eller den spændende oldtidssti.  

Læs mere om naturen ved museet

 

Aktiviteter for hele familien

- se sommerprogrammet med bl.a. Moesgaard Vikingetræf

Moesgaard Museum danner året rundt rammer om begivenheder for børn og voksne. I sommeren 2019 kan du bl.a. opleve Moesgaard VikingetræfDet Kongelige Teaters opsætning af Kong Arthur, AURA Sommerbio på taget af Moesgaard Museum samt meget mere. 

Se kalenderen med kommende aktiviteter

Terassen på Moesgaard Museum er en seværdighed i sig selv og indbyder til familiehygge.

Arkitektur og gastronomi 

- nyd arkitekturen over et fantastisk måltid

Selvom bygningen forekommer at være en del af områdets kuperede terræn, hæver museumsbygningen sig flot over det historiske landskab. Med den arkæologiske udgravning som inspiration til bygningens særlige arkitektur, afslører bygningen sine underjordiske udstillinger på flere niveauer.

Prøv lækre, varme og kolde retter i museets café eller på museumsterrassen, hvor du kan nyde de nordisk inspirerede delikatesser. Du kan også finde en unik souvenir til familien og gøre et fund i museumsshoppen

Læs mere om museumsbygningen

Udsigt fra Moesgaard Museum.

Åbningstider, parkering og billetpriser

- få alt det praktiske på plads

På Moesgaard Museum har alle børn og unge under 18 år gratis entré.  Når bilen skal parkeres, koster det heller intet.  Museet er åbent hver dag i hele sommerperioden og åbner alle dage kl. 10.00.