Arkæoøkonomi – hvor kommer dine penge fra?

Kom til foredrag onsdag 10. april kl. 18.30 og hør om de arkæologihistorier, som dine penge fortæller.

Guide på Moesgaard Museum, Ole J. Knudsen, vil i foredraget fortælle om de oldtidsfund, som er afbildet på de danske pengesedler, og sætte dem i forhold til nogle af de tilsvarende genstande, der findes i udstillingerne på Moesgaard. Desuden vil han fortælle om selve begrebet penge og om overgangene fra bytteøkonomi til sølvvægt og til sidst til statsgaranterede mønter, som dem Harald Blåtand indførte i Danmark i slutningen af 900-tallet.

Men penge kan have mange forskellige udformninger – ikke blot sedler og mønter - og vores etnografer henter jævnligt eksempler hjem til museet fra hele verden; fra snegleskaller til enorme stenskiver.

Inden man forlader foredraget, har man også lært at tælle penge på romersk. Deltagere får efter foredraget udleveret et 'skattekort' med markeringer af, hvor man selv kan finde nogle af de omtalte ting i Moesgaards udstillinger. (Det kræver entrébillet at gå i udstillingerne)

Hvornår: 10. april kl. 18.30-19.15
Hvor: Museets auditorium
Pris: 50 kr. (25. kr. for medlemmer af Klub Moesgaard)
Køb billet til foredraget

Der vil også være mulighed for at nyde en dejlig onsdagsbuffet til 160 kr. i museet hyggelige café før eller efter foredraget.