Kulturarven i Ukraine

Blues Shield Danmark arrangerer Heritage Friday på Moesgaard 25. november om krigen og dens betydning for kulturarven i Ukraine

Organisationen Blue Shield Danmark inviterer fredag 25. november til et arrangement på Moesgaard Museum om krigen og dens betydning for kulturarven i Ukraine. Arrangementet er åbent for alle og der skal købes billet på forhånd. Billetprisen er 75 kr. som inkluderer kaffe og kage. Vær opmærksom på, at alle oplæg foregår på engelsk.

Siden Ruslands annektering af Krim i 2014 har det været klart, at strategiske angreb på den ukrainske kulturarv har været et middel til at ødelægge det ukrainske samfund og nationale identitet. Med invasionen i februar er omfanget af ødelæggelser eskaleret, og med rædsel har verden været vidne til den bevidste ødelæggelse af mere end 192 kulturarvssteder, herunder museer, biblioteker, religiøse steder og monumenter.

På Heritage Friday er der mulighed for at høre om den aktuelle situation i Ukraine og prøve at forstå brugen af kulturarv i moderne krigsførelse samt hvordan det internationale samfund aktivt og praktisk kan hjælpe med beskyttelse og bevaring af den ukrainske kultur.

Til arrangementet vil der være besøg af Ukraines ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoinik, der vil være online foredrag med Fedir Androschuk, direktør for The National Museum of History Ukraine, præsentation fra forskerne Frederik Rosén og Mattias Legnér om kulturarv og krig, samt oplæg fra Nataliia Popovych, medstifter og bestyrelseskvinde i the Ukraine House in Denmark.

Se hele programmet og køb billet her