Fest for de døde

Børn og voksne inviteres til en farverig fest, når vi fejrer Festen for de Døde på Moesgaard

De Dødes Dag er en stor højtid i Mexico, hvor man mindes og ærer familiens afdøde slægtninge. På Moesgaard fejrer vi hvert år De Dødes Dag med en fest for de døde, og i år er ingen undtagelse. Fra 2.-7. november er museets foyer pyntet op, og museets café serverer lækker mexicansk-inspireret mad.

Derudover har vi et særligt program onsdag 3. november og i weekenden 6. og 7. november:

Program Festen for de Døde

Onsdag 3. november:

Mexicansk mad
Kl. 17:30-19:00
Mexicansk-inspireret onsdagsbuffet. Den mexicanske musiker Julian Maraboto Croda byder på mexicansk sang og musik.
Læs mere om menuen og bestil bord

Foredrag: Frida Kahlos liv og kunstneriske billedsprog
Kl 19:00-20:00
Foredrag med Susan Goul Poulsen om Frida Kahlos liv og kunstneriske billedsprog - set i forhold til symbolikken og ritualerne i ’Día de los Muertos’, De Dødes Dag.

Lørdag 6. november og søndag 7. november:

Mexicansk mad
Kl. 10:00-16:00
Museumscafé serverer lækker mexicansk mad til at fuldende den mexicanske højtid.
Se menuen

Ansigtsmaling og sukkerkranier
Kl 11:00-16:00
Bliv malet i hovedet som et skelet eller vær med til at dekorere dit eget sukkerkranie. I Mexico fejres De Dødes Dag ofte med en stor parade, hvor folk er klædt ud og malet som skeletter. I hjemmet og på gravsteder pyntes med sukkerkranier som en påmindelse om, at døden er uundgåelig. Sukkerkranierne viser, at døden ikke er så frygtelig, men sød.

Papirblomster, workshop (kun lørdag 6. november)
Kl. 11:00-14:00
Vær med til at lave smukke og dekorative papirblomster, som dem, der pyntes op med på De Dødes Dag i Mexico. Workshoppen ledes af Sabrina Bilander, der er uddannet cand. mag. i Æstetik & Kultur og i flere år har arbejdet som kunstformidler og facilitator af kreative workshops sammen med børn og unge. Sabrina inspireres af naturen såvel som fantasiens mange blomsterudtryk.

Animationsfilm i auditoriet
Kl. 11:00
Se den familievenlige animationsfilm om De Dødes Dag i Mexico og drengen Miguels utrolige rejse til de dødes rige. Det er gratis at se filmen.

Guidet tur: Festen for de Døde (kun lørdag 6. november)
Kl. 11:00
Kl. 12:00
Kl. 14:00
Kl. 15:00
Guidet tur om festen for de døde i museets etnografiske udstilling. Mødested: i foyeren. Varighed: 30 minutter. Det er gratis at deltage, men entrébillet er nødvendig.

Mexicansk musik i foyeren
Kl. 13:00-13:45
Kl. 14:15-15:00
Den mexicanske musiker Julian Maraboto Croda byder på mexicansk sang og musik.

Priser, åbningstider og parkering

Du kan på forhånd købe din billet online og derved komme hurtigere i udstillingerne.

Køb entrébillet

På Moesgaard Museum har alle børn og unge under 18 år gratis entré. Alle parkeringspladser er også gratis.