De Dødes Dag

Børn og voksne inviteres til en farverig fest, når vi fejrer De Dødes Dag på Moesgaard 31. oktober og 1. november.

De Dødes Dag er en stor højtid i Mexico, hvor man mindes og ærer familiens afdøde slægtninge. På Moesgaard fejrer vi hvert år De Dødes Dag med en fest for de døde, og i år er ingen undtagelse. Lørdag 31. oktober og søndag 1. november vil museet derfor være pyntet op, og der vil være mulighed for at høre mexicansk livemusik, spise mexicansk mad i museumscaféen, se film og høre familie-fortællinger om døden.

Program for begge dage

Mexicansk livemusik

Kl. 13:00 – 13:45
Kl. 14:15 – 15:00
Den mexicanske musiker Julian Maraboto byder på mexicansk sang og musik.

Korte familie-fortællinger om døden

Kl. 09:30 – 15:30 (hver halve time)
Tag med vores dygtige formidlere og hør spændende fortællinger i udstillingerne. I Mexico mindes man hvert år de døde med en stor fest, Dia de los Muertos. Hvordan har vi mindet de døde i Danmark? Kom og hør mere om både nutid og fortid. Og hør om at give mad til de døde, hvordan de kan vise vej, og hvad der skal ofres for at ære dem. Det er gratis at høre de korte familie-fortællinger om døden, men da der er begrænset antal pladser, skal der bestilles billet på forhånd. Der er fortællinger hver halve time – varighed ca. 20 minutter.
BESTIL BILLET TIL FORTÆLLINGERNE

Animationsfilm i auditoriet

Kl. 11:00
Se den familievenlige animationsfilm om De Dødes Dag i Mexico og drengen Miguels utrolige rejse til de dødes rige. Det er gratis at se filmen, som vises i vores auditorium, men da der er begrænset antal pladser, skal der bestilles billet på forhånd.
BESTIL BILLET TIL FILMEN

Mexicansk mad i caféen

Moesgaards museumscafé serverer lækker mexicansk mad til at fuldende den mexicanske højtid.
Der skal bestilles entrébillet til museet for at besøge caféen.
LÆS MERE OM CAFÉEN

Husk entrébilletten

Man skal have entrébilletter for at deltage i aktiviteterne. Billetter skal bestilles online på forhånd grundet Covid19-situationen. Børn under 18 år har gratis entré, men skal også bestille billet.
BESTIL BILLET