Vild vikingeoplevelse

Sejl på togt med Sebbe Als

Få dit livs vildeste vikingeoplevelse

Går du med en drøm om at tage på togt som vikingerne gjorde, men mangler du et skib? Og kunne du tænke dig at være en del af Vikingetræffet ved Moesgaard Strand uden at skulle investere i det helt store vikingeudstyr?

Så kan du nu få en helt speciel oplevelse. For vikingeskibet Sebbe Als søger lige nu gaster til sommertogtet i slutningen af juli. Fra den 18. juli til den 1. august bliver du en del af den 25 mand store besætning, der skal sejle med det smukke gamle langskib i farvandet ud for Moesgaard Strand. Du bor på Moesgaard strand og bliver en del af vikingetræffet, som hvert år bliver indtaget af over 1300 vikinger fra hele verden.

I løbet af de to uger vil du lære, hvordan man sejler et vikingeskib, så du er helt klar til weekenden d. 28.-29. juli, hvor du sammen med resten af besætningen skal vise dine færdigheder for vikingetræffets tusindvis af gæster.

Sådan søger du

Du behøver hverken være ekspert i sejlads eller vikingetiden. Eneste krav er, at du er over 18 år, har et telt, som du kan slå op på stranden og har mod på at lære, hvordan et vikingeskib fungerer.

For at være med på Sebbe Als’ togt til Vikingetræffet på Moesgaard, skal du have et introduktionsmedlemskab til skibslaget. Det koster 125 kr. Derudover koster det 50 kr. om dagen i forplejning.

Skriv om dig selv, og hvorfor du gerne vil være en del Sebbe Als’ besætning og send det til sommertogt2018@gmail.com senest d. 15. juni.

Om Sebbe Als

Sebbe Als er en kopi af Vrag nr. 5 fra fundene i Skuldelev ved Roskilde Fjord. Sebbe Als er af typen hurtiggående krigsskib, det vil sige et langskib med mange årer og et relativt stort sejl. Byggeriet af langskibet begyndte i 1967 og to år efter, den 19. Juli 1969, kunne Sebbe Als tage på sin jomfrusejlads.

Skibet er bygget med kopier af originalt vikingeværktøj og med råd og vejledning fra vikingeskibsmuseet i Roskilde.

Du kan i øvrigt se mere til Sebbe Als på mandag den 11. juni i DRs fascinerende Danmarksserie Kyst til Kyst, hvor det smukke skib sejler om kap med nutidens bådtyper. Optagelserne til programmet fandt sted ved sidste års vikingetræf på Moesgaard.

Om Vikingetræffet på Moesgaard Strand

Hvert år valfarter over 1300 vikinger til udkanten af Aarhus for at være en del af Vikingetræffet på Moesgaard Strand. Det, der i 1977 begyndte som en lille udstilling i Aarhus Midtby, har på fire årtier vokset sig til verdens største vikingetræf, hvor krigere, bønder og håndværkere mødes, lever og slås, som vores forfædre gjorde for 1000 år siden. 

Vikingetræffet bliver i år holdt fra den 23. til 29. juli. I løbet af ugen vil vikingerne bygge deres landsby op, øve kampe og sejlads og træne heste, så alt er klar til weekendens store marked, hvor publikum kan komme og smage på vikingemad, se hvordan man smeder et ægte vikingesværd og laver glas om til perler, blive inviteret indenfor i et vikingetelt og opleve autentiske – og yderst drabelige – slag med hundredevis af krigere og heste.

Her kan du læse mere om Sebbe Als og Vikingetræffet på Moesgaard Strand