Dilmunriget på Bahrain og Aarhus ekspeditionen til den Arabiske Golf.

Kom til foredrag 24. april kl. 18.30

Kom til foredrag onsdag 24. april kl. 18.30 i auditoriet på Moesgaard Museum. Steffen Terp Laursen fortæller om bronzealderkulturen Dilmun og kongeriget af sammen navn, som Moesgaard Museum har udforsket siden 1953. Med centrum på øen Bahrain i den Arabiske Golf blomstrede Dilmun i perioden 2000 til 1700 f.kr., fordi verdenshandlens vigtigste ruter passerede forbi østaten.

Igennem årtusinder tjente en befæstet by, der nu ligger begravet under den historiske borg Qala’at al-Bahrain, som havn og hovedstad for handelsriget. Med udgangspunkt i dette kommercielle knudepunkt skabte Dilmuns mægtige kongeslægt enorme profitter ved i bronzealderen at kontrollere handlen mellem Babylonien og Indus Civilisationen i det nuværende Indien og Pakistan. Foredraget vil belyse både de arkæologiske resultater og historien om den danske ekspedition, der opdagede Dilmun og oldtidskulturene i landene langs den Arabiske Golf. 

Steffen Terp Laursen er leder af orientalsk afdeling på Moesgaard Museum og har stået i spidsen for talrige arkæologiske ekspeditioner til Bahrain. Steffen har udgivet flere bøger og videnskabelige artikler om Dilmun kulturen og oldtidshandlen gennem den Arabiske Golf. 

Hvornår: Onsdag 24. april
Hvor: Auditoriet på Moesgaard Museum
Pris: 50 kr. (medlemmer af Klub Moesgaard: 25 kr.)

 

Køb billet til foredraget her