Dronningen åbnede ny særudstilling

Særudstillingen Ud af kaos - fra Roms ørne til Odins ravne kan ses fra 12. november

Publiceret: 11. november 2022   

Moesgaard Museums nye særudstilling Ud af kaos - Mellem Roms ørne og Odins ravne blev fredag 11. november åbnet af Hendes Majestæt Dronningen, som ankom til museet med helikopter. Hendes Majestæt fik en rundvisning i særudstillingen af museets direktør Mads Kähler Holst og udstillingens projektleder Camilla Bjarnø og i selskab med blandt andre borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, den ungarske ambassadør i Danmark, byrådsmedlemmer og repræsentanter fra erhvervslivet og fra de fonde, som har støttet udstillingen.

 

 

Den nye særudstilling, Ud af kaos, handler om perioden fra det vestlige Romerriges fald til vikingetidens begyndelse. Romerrigets kollaps i 300-400 tallet kastede Europa ud i en krise af hidtil uset omfang. Endeløse krige, bitre magtkampe og strømme af flygtninge hærgede kontinentet og styrtede antikkens verden i grus. Da støvet havde lagt sig, var et nyt landkort lagt, og det vi i dag kender som Europa var født. Udstillingen handler om det  fascinerende kapitel i Europas historie, som kaldes folkevandringstiden. 

Særudstillingen er støttet af Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og KrogagerfondenDen nye særudstilling kan opleves fra lørdag 12. november.