Rejs til Egypten med Viktors Farmor og Moesgaard Museum

Med rejseledere fra rejseselskabet Viktor Farmor og Moesgaard Museum kommer du i kyndigt selskab og får adgang til Egyptens fascinerende historie.

Rejsen til Egypten finder sted fra 25. januar til 2. februar 2025, og giver en unik mulighed for at dykke dybt ned i Egyptens rige historie og kultur.

Egyptens ørkenklima har bevaret utallige arkæologiske fund, nogle dateret over 4000 år tilbage. Blandt de mest bemærkelsesværdige er opdagelsen af Tutankhamons grav i 1922. Men Egyptens historie fortsætter med at vise spor selv den dag i dag. I 2023 annoncerede Dr. Zahi Hawass, Egyptens førende arkæolog, nye arkæologiske fund i Gisr el-Mudir, Sakkara, der stammer fra Det Gamle Riges femte og sjette dynasti. 

I Sakkara blev der opdaget en række grave, der indikerer en stor begravelsesplads fra Det Gamle Rige. Den mest fremtrædende grav tilhørte Khnumdjedef, en højtstående embedsmand og præst i pyramidekomplekset Unas. Graven er rigt dekoreret med scener fra dagligdagen. En sarkofag af sandsten blev fundet i en 15 m dyb skakt, og inde i sarkofagen blev en mumie dækket med bladguld opdaget, muligvis den mest komplette mumie fundet i Egypten. 

Rejsen byder på både nye og gamle fund, og selvfølgelig et besøg på Det Egyptiske Museum i Cairo, som ikke kun er et opbevaringssted for antikviteter, men en tidskapsel tilbage til en tid, hvor faraoer regerede. Her kan man opleve Tutankhamon-samlingen og høre den fascinerende historie om opdagelsen af hans grav. 

Cairos historiske middelalderdistrikt er fuld af arkitektoniske vidundere, og lige fra Qalawun Compleks til Sultan Barquqs religiøse kompleks er der mulighed for en dybdegående forståelse af regionens islamiske arv. 

Vestbredden af Nilen er hjemsted for nogle af Egyptens mest betydningsfulde arkæologiske steder. Deir el Medina, en landsby, giver et unikt indblik i livet for de arbejdere, der udsmykkede kongegravene. Kongernes Dal, med sine imponerende gravmonumenter og templer, er et vidnesbyrd om den storhed og pragt, som de gamle egyptiske herskere ønskede at blive husket for. 

Luxor byder på to af de mest imponerende templer i Egypten: Karnak-templet, verdens største tempelkompleks, og det mere overskuelige Luxor-tempel. Begge steder giver en fornemmelse af den storhed og magt, som de gamle egyptiske faraoer besad. 

LÆS MERE PÅ VIKTORS FARMORS HJEMMESIDE