En halv million på et år

Etårsdag med succes og tilfredse gæster

Publiceret: 17. februar 2016 

10. oktober sidste år indviede Moesgaard Museums protektor Hendes Majestæt Dronningen museets nye udstillingsbygning. 11. oktober åbnede museet for publikum og direktør Jan Skamby Madsen åbnede dørene til den nye udstillingsbygning for museets allerførste gæst, Alberte, der havde siddet i kø udenfor for at være sikker på at blive den første.

Interesserede besøgende er i det forgangne år strømmet til Moesgaard Museum i et antal, så museet allerede inden etårsdagen lørdag 10. oktober har kunnet glæde sig over en billetstatistik, der viser, at over en halv million gæster har besøgt Moesgaard Museum siden åbningen.

340.000 af dem har siden 1. april oplevet museets første store særudstilling om Kinas første kejser og hans terrakottahær. Udstillingen lukkede 30. september med et besøgstal den allersidste dag på næsten 5000 personer.

”Det er et helt overvældende antal gæster vi har haft gennem dørene på bare et år. Langt over, hvad vi havde drømt om. Vores medarbejdere har løbet rigtigt hurtigt i det forgangne år både med opbygningen af vores udstillinger og serviceringen af de mange, mange gæster. Der er simpelthen arbejdet igennem med en så stor og smittende entusiasme, at jeg er blevet helt rørt, hver gang jeg er gået igennem museet. Det er dejligt at kunne konstatere, at de ideer og det projekt, vi satte i søen for snart rigtig mange år siden, har foldet sig ud på smukkeste vis, og at vores ønske om at skabe udstillinger for tre generationer og med mennesket i centrum er blevet taget så vel imod af vores gæster. At over 340.000 gæster har set vores netop overståede særudstilling viser også, at vores ide om at tilbyde en stor særudstilling i international klasse én gang om året, er en rigtig vej at gå, ”siger direktør for Moesgaard Museum, Jan Skamby Madsen.

En ny publikumsundersøgelse, som Moesgaard Museum har fået foretaget af Epinion, viser, at museets gæster er utroligt tilfredse med det nye museum. Epinion har spurgt over 500 besøgende og museet får topkarakter af 90 procent af gæsterne, som mener, at Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum i verdensklasse.

Undersøgelsen viser også, at Moesgaard Museum trækker gæster til Aarhus udenbys fra i stort antal, og at besøget på museet oftest er den primære grund til at besøge byen. Ti procent af museets gæster kommer fra udlandet.

Ud over en årlig særudstilling i international klasse er Moesgaard Museet fortsat i gang med at udbygge museets permanente arkæologiske udstillinger. I efteråret 2016 åbnes en udstillingsdel om stenalder og i 2017 er der planlagt åbning af en middelalderudstilling.

Museets udstillingstegnestue er lige nu i gang med at omdanne det 900 m2 store særudstillingslokale på museet fra kinesisk kejsergravspalads til Roms Colosseum. Fra 22. april til 11. september 2016 viser Moesgaard Museum særudstillingen Gladiatorer - Colosseums helte, hvor publikum vil få indblik i gladiatorernes liv og blandt andet se genstande, som ikke tidligere har været vist uden for Italien.