Et flot og travlt år på museet

Moesgaard Museum kom stærkt ud af 2022

Publiceret: 9. januar 2023   

For et år siden var Moesgaard Museum sammen med andre museer og institutioner lukket ned på grund af Corona. Her i starten af 2023 kan Moesgaard konstatere, at 2022 på trods af nedlukningen i årets første måned blev et rigtig godt år med stor travlhed og mange besøgende på museet.

Moesgaard opnåede en stigning i besøgstallet på over ti procent sammenlignet med 2019, som var det sidste almindelige år inden Corona.

I 2022 havde Moesgaard Museum 396.029 besøgende. Tallet omfatter museerne i Højbjerg, Aarhus, Odder og Samsø. Til sammenligning var der 357.079 besøgende i 2019.

De positive takter i 2022 skyldtes blandt andet særudstillingen ’RUS – vikinger i øst’, der handlede om de vikinger, som drog østover og blandt andet slog sig ned i Ukraine. En udstilling som fik en uventet aktualitet, da Rusland invadere Ukraine i februar.

”Stigningen i besøgstallet er især drevet af vores hovedudstillingssted på Moesgaard i Højbjerg, hvor vi sammenlignet med 2019 har haft en fremgang på mere end 10% på trods af, at vi havde næsten en måneds nedlukning i januar,” siger direktør Mads Kähler Holst fra Moesgaard Museum.

Moesgaard Museum omfatter også Samsø Museum, Odder Museum og Vikingemuseet i Aarhus. Museet afviklede i sommer arrangementet Vikingedage ved Moesgaard Strand, og var desuden vært for Det Kongelige Teaters forestilling Hobbitten i maj og juni måned. 

Moesgaard Museum viser i øjeblikket i udstillingsbygningen i Højberg særudstillingen 'Ud af kaos', som Hendes Majestæt Dronningen åbnede i november.