Et flot og travlt år på museet

Moesgaard Museum kom stærkt ud af 2022

For et år siden var Moesgaard Museum sammen med andre museer og institutioner lukket ned på grund af Corona. Her i starten af 2023 kan Moesgaard konstatere, at 2022 på trods af nedlukningen i årets første måned blev et rigtig godt år med stor travlhed og mange besøgende på museet.

Moesgaard opnåede en stigning i besøgstallet på over ti procent sammenlignet med 2019, som var det sidste almindelige år inden Corona.

I 2022 havde Moesgaard Museum 396.029 besøgende. Tallet omfatter museerne i Højbjerg, Aarhus, Odder og Samsø. Til sammenligning var der 357.079 besøgende i 2019.

De positive takter i 2022 skyldtes blandt andet særudstillingen ’RUS – vikinger i øst’, der handlede om de vikinger, som drog østover og blandt andet slog sig ned i Ukraine. En udstilling som fik en uventet aktualitet, da Rusland invadere Ukraine i februar.

”Stigningen i besøgstallet er især drevet af vores hovedudstillingssted på Moesgaard i Højbjerg, hvor vi sammenlignet med 2019 har haft en fremgang på mere end 10% på trods af, at vi havde næsten en måneds nedlukning i januar,” siger direktør Mads Kähler Holst fra Moesgaard Museum.

Moesgaard Museum omfatter også Samsø Museum, Odder Museum og Vikingemuseet i Aarhus. Museet afviklede i sommer arrangementet Vikingedage ved Moesgaard Strand, og var desuden vært for Det Kongelige Teaters forestilling Hobbitten i maj og juni måned.

Moesgaard Museum viser i øjeblikket i udstillingsbygningen i Højberg særudstillingen 'Ud af kaos', som Hendes Majestæt Dronningen åbnede i november.