Få opladet elbilen på Moesgaard

Nu er det blevet muligt at oplade elbilen, når du besøger museet.

Publiceret: 1. februar 2022   

I samarbejde med AURA Energi har Moesgaard opstillet otte ladebokse til elbiler på museets parkeringspladser. Ladeboksene bliver en del af AURAs offentligt tilgængelige ladenetværk og kan derfor bruges af alle – gæster, medarbejdere på museet og andre, som kommer forbi.

Det har længe været et ønske for Moesgaard Museum at kunne tilbyde gæster på museet en mulighed for at oplade elbiler, mens de besøger udstillingerne. Og da AURA etablerede et offentligt tilgængeligt ladenetværk, blev det muligt at få ønsket opfyldt.

Et ønske fra gæsterne

Gæsterne på Moesgaard Museum har selv efterspurgt en mulighed for at lade elbiler ved museet. Da AURA i sommeren 2021 spurgte østjyderne, hvor der manglede ladestandere, var Moesgaard Museum én af de lokationer, som blev udpeget.

For Moesgaard er det en fantastisk løsning at samarbejde med AURA om ladestandere, der gavner gæsterne på museet.

”Vi har ofte gæster, som kommer langvejs fra, og som kører direkte hjem efter at have besøgt os. Og nu er der ikke noget til hinder for, at gæsterne også kan tage den lange tur i deres elbil. Et typisk museumsbesøg tager 2-3 timer, og på den tid kan man sagtens nå at lade de fleste elbiler, så man har strøm nok til hjemturen,” siger Jacob Østergaard, afdelingsleder for bygninger og drift på Moesgaard Museum.

Moesgaard Museum stiller parkeringspladser til rådighed for ladenetværket, mens AURA driver de otte ladestandere. Ladenetværket er åbent for alle elbilsejere, og betalingen foregår nemt og enkelt via en app.

Praktiske oplysninger

De otte Type 2/22kW opladere befinder sig på den nederste grusparkeringsplads ved siden af museet. 

Du skal hente og bruge app'en Spirii Go, hvis du ønsker at lade op. Du betaler enten med app'en MobilePay eller kreditkort, hvis du opretter dig som bruger i app'en. 

I appen kan du via kortfunktionen finde Moesgaard Museum, vælge den ønskede oplader og derefter påbegynde din opladning. 

Prisen er pr. 4. februar 3 kr./kWh. 

TYPE 2 / 22kW

Type 2 stik.