Følg vikingerne til Istanbul med Moesgaard og Viktors Farmor

Har du set Moesgaards RUS-udstilling om vikingerne, der rejste helt til Konstantinopel, nutidens Istanbul, og har fået lyst til at vide mere? Så rejs i vikingernes fodspor til Istanbul med Moesgaard Museum og det aarhusianske rejsebureau Viktors Farmor.

Miklagård kaldte vikingerne Istanbul, hvilket på oldnordisk betyder ’den store by’. Byen må have taget pusten fra de tilrejsende vikinger med sine monumentale bygninger og mægtige bymur i sten. Det er naturligvis en helt anden by, man møder i dag. Men skraber man lidt i overfladen, er der stadig spor fra dengang, vikingerne rejste mod øst på togter til fjerne lande. 

Med en uge i Istanbul får du god tid til at udforske de overdådige moskéer, byzantinske kirker og spændende museer. Mærk stemningen i de hektiske basarer, besøg sultanens palads, nyd folkelivet langs vandet og meget mere.

 

Vigtig information og hele programmet

  •     Rejsedatoer: 17-24. september 2022
  •     Rejsen ledes af to rejseledere, en fra Moesgaard og en fra Viktors Farmor.
  •     Direkte fly fra både Billund og København.

Du kan læse mere om rejse på Viktors Farmors hjemmeside, hvor du også bestiller din rejse.

Bestil rejse

 

Om Anne Sofie Bay Østergaard, rejseleder fra Moesgaard:
Anne Sofie Bay Østergaard er arkæolog og med på rejsen til Istanbul som rejseleder fra Moesgaard Museum. Anne Sofie er ansat ved Moesgaard som formidlingsinspektør og er til dagligt ansvarlig for at udvikle og afholde guidede ture, rundvisninger, skoleforløb og arrangementer. Hun er uddannet arkæolog med speciale i vikingetid, og har derudover dyrket vikingetiden som hobby og interesse hele sit voksenliv. Derudover har hun mangeårig erfaring som leder af et vikingemuseum, har stået for flere vikingearrangementer, markeder og events og har afholdt foredrag om vikingetiden. Så det er en ægte fagnørd, man får med på rejsen.

Moesgaard Museum samarbejder for første gang med det aarhusianske rejsebureau Viktors Farmor. Viktors Farmor specialiserer sig i unikke natur- og kulturrejser med fagligt indhold og kompetente rejseledere. Rejsen til Istanbul sker i forbindelse med Moesgaards særudstillling RUS-vikinger i øst, der kan ses på museet til 11. september 2022.