Foredrag: Dead and Alive - På rejse med døden

Kom med til et spændende og unikt foredrag med den prisvindende dokumentarfotograf Klaus Bo.

De fleste danskere har aldrig set et dødt menneske. Vi holder døden på afstand, og vi overlader det ofte til professionelle at gøre den døde i stand og klar til begravelse eller bisættelse, selv når det er en af vores nærmeste, det handler om.

Mange steder i verden er døden anderledes nærværende i det daglige liv, og det er ofte familiens pligt at sørge for, at afdøde kommer videre på rette vis. Lig bliver behandlet med stor nænsomhed og omhu, for sjælen skal sendes godt af sted.

På rejse med døden

Klaus Bo har i over 10 år rejst verden rundt og dokumenteret alverdens dødsritualer. Fra Madagaskar til Haiti over Grønland til Nepal har han på 15 langvarige rejser udforsket vores forhold til døden på tværs af religion, etnicitet og landegrænser. I foredraget udfolder Klaus Bo sin indsamlede viden og fortæller vilde anekdoter fra sine rejser med døden som rejsekammerat. Alt sammen underbygget af hans nærværende og respektfulde billeder, som har været bragt af blandt andre National Geographic, New Philosopher Magazine, Stern Magazine med videre.

Foredragets titel refererer til, at i de fleste kulturer er døden ikke det endelige. Det jordiske liv stopper måske, men døden er ikke slutningen. I mange kulturer tror man på et liv efter døden - ofte forstået som at livet fortsætter på samme måde som her på jorden, blot et andet sted.

Foredraget afholdes i forbindelse med Moesgaards årlige fejring af den mexicanske højtid De Dødes Dag. Moesgaards café serverer inden foredraget en mexicansk-inspireret buffet, som kan tilkøbes. Reserver bord i cafeen

Tidspunkt: 2. november kl. 19.00 - 20.30
Sted: Auditoriet på Moesgaard Museum
Pris: 150 kr (årskortholdere: 75 kr.)
KØB BILLET