Lær mere om Danmarks oldtid

Kom på guidede ture i museets udstillinger

I løbet af maj kan man komme på guidede ture i museets permanente oldtidsudstillinger.

Det koster 50 kr. (+ entrébillet) at deltage i en guidet tur.

Køb billetter til turene her

 

Nøglen til Moesgaard
Søndag 5. maj kl. 13.00-13.45

Tag med og hør om tankerne bag museets udstillingsbygning skabt af Henning Larsen Architects - om museets arkitektur, funktionalitet, materialer og rumlighed. Vi skal steder hen, både ude og inde, hvor publikum normalt ikke har adgang.

Vi når helt op på den øverste etage, hvor der er udsyn ned til den gamle herregård og over det historiske landskab med spor tilbage til istiden.

Turen slutter med en kort introduktion til museets udstillinger, der alle har mennesket i centrum.

 

Under angreb
Søndag 12. maj kl. 13.00-13.45

Danmark findes ikke endnu, men krigskonger slås om land, og i jernalderen hærger krigene i Jylland og på Fyn og Sjælland. Hør hvordan grundlaget for det Danmark, vi kender, bliver skabt på slagmarken, og hvordan det mægtige Romerrige har betydning for vores måde at kæmpe på.

Hør fortællingen om alle dem, der er involveret i slaget - fjenden, landsbyboerne, hærlederen, soldaten og de slagne krigere - for til sidst selv at opleve våbenofringen, der ender på bunden af Illerup Ådal.

 

De første indvandrere
Onsdag 15. maj kl. 18.30-19.15

Tag på en tidsrejse fra jæger/samler- til bondestenalder. Oplev de første jægere på jagt efter rensdyr lige efter isens tilbagetrækning. Mød fiskerne, der mæsker sig i østers ved kysten. Se det ypperste specialiserede håndværk indenfor redskaber og stammebåde. De første bønder laver rydninger i skoven og begynder at dyrke jorden. Hjulet kommer, og langs vejene begraver man de døde. Der brygges øl, og solen dyrkes med soltempler.

 

Vikingernes Eventyr
Søndag 19. maj kl. 13.00-13.45

Med vikingernes personlige fortællinger i øret, følger du dem i hælene gennem røgfyldte, snævre gyder i Aros, vikingernes Aarhus.

Kom med på en guidet tur. Du vælger, hvilken person fra vikingetiden, du følger på eventyr. Dronning Tove (Harald Blåtands unge brud), 12-årige Arne eller Aros's første bisp, Bisp Reginbrand, er blot nogle af de personer, du kan vælge at rejse ud i verden med. Så styr dit eget skib over åbent hav og gennem bælter til Norges fjelde, eller rejs via floder til det eksotiske Konstantinopel.