Guidet tur på herregården

Få et indblik i en svunden tid

Herregården Moesgaard har en flere hundrede år gammel historie bag sig, som adlen, hæren og en rigmand har sat sit præg på.

Herregården kan på sin nuværende placering føres tilbage til 1784, hvor den nuværende bygning stod færdig. Historien starter dog i 1200-tallet med en bygning placeret ved Giber Å. Den bliver i 1784 opført af den rige slægt Gyldenkrone, som var en del Marselis-slægten. Marselis-slægten går konkurs og staten overtager herregården. I denne periode er herregården gul.

I 1800-tallet overtager møllersønnen fra Aarhus, Torkild Dahl, herregården og ændrer den til et driftigt landbrug. Hans slægt bor der frem til 1900-tallet, hvor Aarhus Amt overtager bygningerne.

Parken bestod tidligere også af en nyttehave med køkkenhave, orangeri, drivhuse, frugtplantage og blegehave. Frugtplantagen er netop reetableret. Parken har en gravplads for medlemmer af Dahl-slægten, som Torkild Dahl fik anlagt. Derudover har den en romantisk have, hvor man kan lade sig føre hen til en eventyrverden.

På den guidede tur får du mulighed for at se både bygningerne og parken og høre museets naturvejleder fortælle spændende og kuriøse historier. Så tag med og få et indblik i en svunden tid.

Turen er ikke egnet for gangbesværede og barnevogne. Husk praktisk fodtøj.

Mødested: Ved indgangen til Moesgård Herregård
Hvornår: Søndag 22. september kl. 10.30-12.00