Hadzaerne – vores nulevende forfædre?

Foredrag af museumsinspektør, Thea Skaanes, Hadza-folket i Tanzania. Det er onsdag 27. marts kl. 18.30.

Hadzaerne er en nulevende gruppe jæger-samlere, som har evolutionsforskernes helt store bevågenhed. I evolutionsforskningen anses hadzaerne for at give et ”vindue til fortiden” og forskningsresultater omkring deres livsstil bliver præsenteret som udtryk for menneskets grundlæggende design.
Thea Skaanes har med sin forskning kortlagt trossystemer, personforståelse og dyre-menneskerelationer, og undersøgt hvordan disse kommer til udtryk i ritualer. Hendes seneste forskning handler om ting som et konkret udtryk for sjælelige forbindelser på tværs af generationer og gennem tid.

I foredraget vil Thea fortælle om hvor og hvordan hadzaerne bor, og hvordan hverdagen er som jæger-samler. Hun vil desuden fremlægge nogle af sine egne forskningsresultater og andre teorier, der er udviklet i forbindelse med forskning med hadzaerne. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål både under og efter foredraget.

Hvornår: 27. marts kl. 18.30-19.15
Hvor: Museets auditorium
Pris: 50 kr. (25. kr. for medlemmer af Klub Moesgaard)
Køb billet til foredraget