Foredrag om Dannebrog

Tag med på en tour de force i Dannebrogs historie lørdag 15. juni, når Dannebrog fylder 800 år.

Sagnet siger, at Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219 under slaget ved Lyndanise i Estland. Kongen og adelen tog flaget til sig i middelalderen og renæssancen, og i 1800’erne blev flaget også folkeeje. Siden har flaget haft stor betydning i praktisk talt alle dele af det danske samfund, og danskerne elsker i dag at hive flaget frem ved selv den mindste lejlighed.

Moesgaard Museum byder Valdemarsdag lørdag den 15. juni på et foredrag, der med afsæt i nutiden giver en tour de force i historien om Dannebrog. De fleste danskere fortæller og genfortæller med glæde myten om det himmelfaldne Dannebrog. Men historien, som den bliver fortalt i dag, tog i virkeligheden sin form i løbet af 1500-tallet og er fyldt med myter og kuriøse detaljer.

Det er historiker Kasper H. Andersen, Ph.d. ved Moesgaard Museum og ekspert i dansk identitetshistorie, herunder Dannebrogs historie og betydning siden middelalderen, som vil gøre foredragsdeltagere klogere på historien om Dannebrog. Kasper H. Andersen har bl.a. forsket i Dannebrogs historie, og han er også en af de eksperter, man kan se og lytte til på ekspertskærme i museets middelalderudstilling.

Hvornår: 15. juni kl. 14.00 – 14.45
Sted: Auditoriet på Moesgaard Museum.
Pris: 50 kr.
Køb billet til foredraget