Informationer om besøg på Moesgaard

Her er alt, hvad du skal vide, når du skal besøge Moesgaard.

Bestil éntrebillet online, før du besøger museet

For at kunne tilbyde en sikker oplevelse for dig, udbyder vi et begrænset antal billetter, som fordeles over museets åbningstid. Dette giver afstand mellem gæsterne og dermed en sikker oplevelse på museet.

Ønsker du at besøge Moesgaard Museum, er det derfor vigtigt, at du køber din billet online forud for dit besøg samt vælger din ankomstdato og tidsrum for ankomst.

Bemærk, det valgte ankomsttidspunkt indikerer kun intervallet for, hvornår dit besøg starter.

For årskortholdere og andre med særlige adgangskort er billetten gratis.

Mundbind påkrævet

Som følge af myndighedernes skærpede retningslinjer mht. COVID-19 er det pr. 29. oktober påbudt, at alle personer over 12 år skal bære mundbind på Moesgaard Museum.

Har du ikke selv medbragt et mundbind ved ankomst på museet, vil du få udleveret et af personalet.

Sikkerhed frem for alt

Der vil under besøget være mulighed for håndvask og afspritning af hænder i alle udstillinger, og der vil kun være adgang til udendørsarealerne for gæster med entrébillet.

Caféen er åben, og mad kan nydes indendørs i cafeen eller udendørs på museets terrasse.

Der er ekstra rengøring og afspritning af kontaktflader på museet og særlig fokus på, at skabe de sikreste rammer for gæster og personale.

Besøgsantal på Moesgaard

Antallet af gæster på museet er begrænset til halvdelen af det tilladte, og vi vurderer på baggrund af besvarelser af spørgeskemaundersøgelser udfyldt af vores gæster, at det nuværende antal besøgende er passende, således at de fleste besøgende føler sig trygge og får en god oplevelse på museet.

Ved hjælp af flere scannere, sensorer, videoovervågning og manuel optælling i bygningen kender vi hele tiden det nøjagtige antal gæster på museet og specifikke rum i vores udstillinger, så vi er stensikre på, at vi overholder vores egne og myndighedernes retningslinjer.

Sprit og afstand

Alle udstillinger er blevet gennemgået i forhold til smitterisiko og enkelte installationer er afspærret, hvor der vurderes at være en øget smitterisiko. Der er ekstra rengøringspersonale på arbejde, som afspritter alle kontaktflader på museet mange gange dagligt.

Der er skiltet i alle udstillinger om, at gæster skal huske at holde afstand, og vores vagter monitorerer hele tiden mængden af mennesker i udstillingerne både via videoovervågning og ved fysisk tilstedeværelse.

Besøg på tag, shop og café kræver billet

Ønsker du at besøge museumstaget i museets åbningstid, skal du købe en entrébillet. Det samme gælder museets café og shop. For årskortholdere og andre med særlige kort er denne billet gratis.

Disse tiltag er blevet lavet for at give en sikker og god oplevelse for alle gæster på museet. Udsigten kan dog stadig nydes kvit og frit om aftenen og om morgenen uden for museets åbningstid.

Har du ikke fået svar på alt?

Coronavirussen har forårsaget en række nødvendige ændringer i den normale drift, og vi forsøger så godt, vi kan at besvare alle henvendelser hurtigt. Inden du kontakter os, vil vi opfordre til, at du besøger vores FAQ-sider, hvor du vil finde svar på nogle af de spørgsmål, vi får flest henvendelser om: