Endnu en arkitekturpris

Civic Trust Award til Moesgaard Museum

Publiceret: 17. februar 2016 

Moesgaard Museum er blandt vinderne af dette års Civic Trust Awards. Prisen tildeles projekter, der på en enestående måde bidrager til kvaliteten og udformningen af det byggede miljø. Prismodtagerne skal demonstrere høj arkitektonisk kvalitet og bidrage positivt til den sociale, kulturelle, miljømæssige eller økonomiske udvikling af lokalsamfundet.

Moesgaard Museum er designet af Henning Larsen Architects i samarbejde med Kristine Jensens Tegnestue. Tildelingen af Civic Trust Award begrundes blandt andet i museets beliggenhed og det skrånende taglandskab af græs, mos og blomster i stærke farver, der er synligt helt ude fra havet, samt i at museet danner ramme for forskellige aktiviteter som for eksempel konferencer og foredrag - og senest som velbesøgt kælkebakke.

Mere end 238 internationale projekter var med i opløbet om den prestigefulde pris, som blev uddelt ved en ceremoni i London den 6. marts. Moesgaard Museum var eneste danske projekt, der modtog en af priserne, og ét af kun seks projekter beliggende uden for Storbritannien. I alt modtog 40 projekter en pris.

Moesgaard Museum blev for nylig indstillet til EU-prisen for moderne arkitektur 2015 - Mies van der Rohe-prisen sammen med 40 andre projekter. Sidste år blev museet tildelt den eftertragtede arkitekturpris In-Situ Prisen.