Moesgaard har fået grøn certificering

Museet har fået tildelt det nye miljømærke Green Attraction

Moesgaard Museum er som et af de første museer i Danmark blevet certificeret og har fået tildelt det nye miljømærke, Green Attraction. Moesgaard har opnået certificeringen ved at arbejde på at reducere museets miljøbelastning på en lang række områder. Det gælder blandt andet i museets cafe, som arbejder med at undgå madspild og har fokus på at bruge lokale råvarer. Museets udstillingsfolk arbejder med bl.a. genbrug af materialer og elementer fra udstillingsproduktionen, og derudover arbejder museet med at optimere mulighederne for affaldssortering for både gæster og medarbejdere. 

Green Attraction er en ny miljømærkningsordning for danske attraktioner herunder museer. At blive certificeret som Green Attraction kræver, at man arbejder på at reducere sit CO2 udslip og lever op til bestemte krav inden for bl.a. vand- og energiforbrug, miljøledelse og fødevarer. For museer gælder der også særlige krav til arbejdet med bl.a. udstillinger. 

”Selv om vi er et museum, der beskæftiger sig med fortiden, eller måske netop derfor, er det oplagt, at vi også bidrager til at aflevere en levedygtig planet til fremtidige generationer. Vores gæster har en klar forventning om, at vi som attraktion også er med til at passe på miljøet, og vi er stolte af, at vi er blandt de første, der bliver certificeret som Green Attraction. Med vores indsats for at opnå certificeringen har vi taget et aktivt skridt i forhold til konstant at have de miljøbevidste valg for øje og blive ved med at forbedre os på miljøområdet, ”siger driftschef Jacob Østergaard fra Moesgaard Museum.

Green Attraction ordningen er udviklet i samarbejde mellem Organisationen af Danske museer, Danske Zoologiske Haver og Anlæg, Foreningen af Forlystelsesparker, De videnspædagogiske Centre og HORESTA. Green Attractions faciliteres af Horesta og er støttet af Erhvervsfremmebestyrelsen.