Moesgaard Museum kom ud af 2019 med et overskud

Museets årsrapport for 2019 viser et overskud på 3,5 mio. kroner. Forventningerne til regnskabet for 2020 er dog et underskud på grund af Coronakrisen.

Publiceret: 1. maj 2020  

Moesgaard Museum kom ud af 2019 med et overskud. Moesgaard Museums bestyrelse har netop godkendt årets regnskab for 2019 og kan konstatere, at museet i 2019 havde en stærk og velfungerende drift. Årsrapporten for 2019 viser et overskud på 3,5 mio. kr.

I budgettet havde museet regnet med et overskud på 4-6 mio. kr, men fik i løbet af året mulighed for at omlægge lån til en lavere rente, hvilket kostede 3,7 mio. kr. på driften. Det giver til gengæld en betydelig besparelse for museet hvert år fremover. Overskuddet vil brugt til at afvikle gæld, som en del af den plan, der i 2017 blev lagt for at få museets økonomi genoprettet efter store omkostninger i forbindelse med byggeri og opstart i den nye udstillingsbygning og renovering af herregården  i Højbjerg. Årets positive resultat hjælper dermed til at reducere museets sårbarhed over for udsving i økonomien.

Ser man bort fra omkostningerne til låneomlægning, fik museet i 2019 et pænt resultat og bedre end forventet i budgettet.

”Regnskabet 2019 er en milepæl, der klart markerer, at vi efter den store udbygning har fået museet ind i en stærk og velfungerende drift. Derfor er det selvfølgelig svært ikke at ærgre sig over, at Coronakrisen giver os et ordentlig slag ud af kurs. Men vi må finde det positive i det fine regnskab for 2019, og tage med derfra, at vi har bevist, at vi kan håndtere svære tider,” siger direktør for Moesgaard Museum, Mads Kähler Holst.

Forventningerne til 2020 er, at museet kommer ud med et underskud, men hvor stort er for tidligt at sige noget om. Før Coronakrisen var forventningerne et overskud på 4-6 mio.kr.

Moesgaard Museum måtte 12. marts lukke ned for alle publikumsaktiviteter på grund af Covid-19 situationen. Det gælder alle museets afdelinger, der omfatter museet i Højbjerg, Vikingemuseet i Aarhus, Samsø Museum og Odder Museum.