Moesgaard vil bruge skoven i formidlingen af fortiden

Moesgaard Museum indgår samarbejde med HedeDanmark om drift af skov og pleje af fortidsminder, så besøgende fremover kan få større glæde af naturen omkring museet.

Publiceret: 12. november 2018 

Når man som gæst besøger Moesgaard Museum er en del af oplevelsen også synet af det naturskønne område omkring museet. Udover at drive museum ejer Moesgaard Museum også en del af skoven og området omkring den gamle Moesgaard herregård. Skoven og de fredede fortidsminder i området skal fremover i højere grad inddrages i museets formidling om fortidens mennesker. Derfor har museet nu indgået en aftale med HedeDanmark om drift og pleje af skoven.

”Vi har en del fredede naturområder og fortidsminder i vores skovområder, som vi synes, at vores gæster også skal have mulighed for at opleve. Vi vil gerne kunne præsentere vores publikum for nogle naturvandringer og vise dem områdets diger, gravhøje og stier som en del af vores formidling af, hvordan fortidens mennesker levede,” siger driftschef på Moesgaard, Jacob Østergaard.

Fra efteråret 2018 har Moesgaard derfor indgået en samarbejdsaftale med HedeDanmark om driften af skoven og pleje af de fortidsminder, som museets herregårdslandskab og tilhørende skovarealer gemmer på.

HedeDanmark arbejder i forvejen til daglig i de skove, som omgiver Moesgaards skovarealer, og har derfor et stort kendskab til området og til de opgaver, der hører med til at pleje et skovområde, som rigtig mange mennesker benytter.