MOMU Talk om udstillingen 'Efter Flugten'

Kom til arrangement med kuratorerne bag udstillingen - om dét at sætte flygtningekrisen på museum

Moesgaard Museums udstilling ’Efter flugten – syriske hverdage på Samsø’ fortæller om tre flygtningefamilier, der er blevet placeret på Samsø.

Onsdag den 21. november kl. 17.00-17.30 inviterer vi til MOMU Talk med kuratorerne bag udstillingen, antropolog og museumsinspektør på Moesgaard Museum Sophie Seebach og antropolog Line Grüner. Det bliver en samtale om dét at sætte flygtningekrisen på museum. Om begrebet hjemlighed og om at være ny i Danmark

Program for aftenen

16.30 – 17.00: Sabri, som har lavet musikken, der kan høres i udstillingen, spiller syriske sange ved museets cafe

17.00 – 17.30: MOMU Talk med Line Grüner og Sophie Seebach i caféen

17.30 – 20.00: Caféen serverer syrisk inspireret buffet

19.00-20.00: Sophie og Line er til stede i udstillingen og fortæller og svarer på spørgsmål (kræver entrébillet).

20.00 – 20.30: Sabri spiller endnu et sæt til aftenkaffen

Om foredragsholderne

Line Grüner er kandidatstuderende i antropologi. Line har lavet 7 måneders feltarbejde blandt syriske flygtninge på Samsø. Under sit feltarbejde har hun boet hos de syriske samsinger, og har taget de billeder og indsamlet de historier, der er vist i udstillingen ’Efter Flugten – Syriske hverdage på Samsø’. Line har været medkurator på udstillingen.

Sophie Seebach er museumsinspektør på De Etnografiske Samlinger og ph.d. i antropologi. Sophie har forsket i menneskets forhold til døden i Uganda og har været projektleder på ’Efter Flugten – Syriske hverdage på Samsø’.