Når tiden nærmer sig. Tanker om livets afslutning

Arrangement onsdag 24. januar kl. 19.00 på Moesgaard Museum - mød antropolog Stine Grønbæk Jensen

De gamle egyptere elskede livet og forberedte sig grundigt på efterlivet. I Moesgaard Museums aktuelle særudstilling Egypten - besat af livet kan man opleve egypternes ritualer og efterlivsforestillinger, der blandt andet omfatter en overbevisning om, at den afdøde er vigtig ”at holde i live”, så livet kan fortsætte sin evige cyklus med fødsel og død.

De gamle egyptere var også optagede af og brugte mange ressourcer på at forberede sig til et luksuriøst efterliv. I nutiden er mange af os især optagede af at optimere vores liv og sundhed, så vi kan leve så længe som overhovedet muligt. Vores uundgåelige død og eftermæle derimod taler og beskæftiger vi os knap så meget med.

Men hvilke tanker gør man sig egentlig som gammel, når livets afslutning nærmer sig? Og hvordan opleves og opfattes aldring og død andre steder i verden?

Det fortæller antropolog og ph.d i historie, Stine Grønbæk Jensen, og antropolog Henrik Hvenegaard, der er indholdsudvikler på Moesgaard Museum, om i dette arrangement, som finder sted onsdag 24. januar på Moesgaard Museum.

Stine Grønbæk Jensen har lavet feltarbejde blandt mennesker, som nærmer sig eller har rundet de 90 år og har skrevet bogen Vi har haft vores tid - når de ældste afrunder livet, hvor hun udforsker de eksistentielle sider af livets uundgåelige afslutning.

Henrik Hvenegaard beskæftiger sig med emner som familien, aldring og forholdet mellem generationer på tværs af tid og sted og har bl.a. lavet feltarbejde på Filippinerne.

DATO Onsdag 24. januar

TID Kl. 19.00 – 20.15

STED Moesgaard Museum, Auditoriet,

PRIS 150 kr. (Medlemmer af Klub Moesgaard får 50 kr. i rabat)