Nomadernes klædedragter

- Kvindedragter fra Indre Mongoliet

Foredrag og tur i særudstillingen med antropolog Christel Braae fra Nationalmuseet

Den 5. december kan du komme med Moesgaard Museum bag om ’På Djengis Khans stepper - Mongoliets nomader’ til et unikt arrangement med både foredrag og tur i særudstillingen. Antropolog og museumsinspektør på Nationalmuseet, Christel Braae, vil først fortælle om klædedragter, smykker mv. indsamlet i Indre Mongoliet i 1936-39. Med sig har Christel et væld af billeder, som vil give et detaljeret indblik i både form og snit, samt tilblivelse og regional udbredelse.

Efter foredraget vil du sammen med Christel begive dig ned i særudstillingen og komme tæt på de dragter, der er udstillet dér. Christel vil udpege de typiske detaljer ved dragterne, smykkerne og andet tilbehør.

Hvornår: 5. december 2018 19.00 – 20.30
Hvor: Moesgaard Museum 1. sal ved fronten (lokale 201) og særudstillingen
Pris: 95 kr. + entrébillet (Medlemmer af Klub Moesgaard: 50 kr.)

KØB BILLET - arrangementet er udsolgt

Om Christel Braae

Christel Braae er antropolog, ph.d., og assisterende museumsinspektør for Central- og Indre Asien på Etnografisk Samling, Nyere Tid og Verdens Kulturer på Nationalmuseet.  Christel er konsulent på særudstillingen ’På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader’, og hendes bog ”Among Herders of Inner Mongolia. The Haslund-Christensen Collection at the National Museum of Denmark” (2017) var udgangspunkt for arbejdet med udstillingen. Bogen kan købes i Moesgaards museumshop.

Vi gør opmærksom på, at der er begrænset antal pladser